Několik let čekalo vedení obce na to, až se podaří sehnat peníze na opravu ulice Ke Hřišti, která je hojně využívaná rodiči k dopravě dětí do místní školky. Nakonec se na přelomu roku 2015 a 2016 objevil dotační titul z Ministerstva pro místní rozvoj 
z programu Podpora obnovy a rozvoje venkova, který vyhlásila ministryně Karla Šlechtová pro malé obce 
s problémy s místními komunikacemi a chodníky.


A sama ministryně Šlechtová společně se starostkou Danou Ottovou slavnostně tuto důležitou komunikaci otevřela. „Je to na žadatelích, zda si najdou naše dotační tituly. Pokud jsou vyhodnoceny jejich žádosti pozitivně, není problém peníze získat. Teď jsme tady otevřeli část místní komunikace, kde právě tento dotační titul na podporu rekonstrukce, obnovy, modernizace místních komunikací obcí do tří tisíc obyvatel právě přispěl," uvedla ministryně Šlechtová s tím, že vyzývá všechny starosty a zastupitelstva malých obcí, ať se nebojí dotačních titulů, protože nejsou tak složité jako evropské dotace a jsou uzpůsobeny potřebám, které starostové Karle Šlechtové sami sdělovali.

Komunikace stála přes 1,6 milionu korun, z toho byla dotace z ministerstva necelých 650 tisíc korun. „Zbytek musí doplatit obec ze svého rozpočtu. Nepotřebovali jsme úvěr, měli jsme našetřené peníze," řekla spokojená starostka Dana Ottová. Při slavnostním přestřižení pásky pomáhaly děti z mateřské školky. Karla Šlechtová každému odstřihla kousek pásky na památku.