Stovkám zvědavců se v sobotu otevřely brány závodu Poděbradka, který ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Symfonie Poděbrady připravil Rodinný den s Poděbradkou.

Lidé měli možnost prohlédnout si za doprovodu odborníků závod, kde se vyrábí jedna z nejznámějších minerálních vod. Prohlédli si provoz a vrt minerální vody, mohli se občerstvit a pro jejich děti byly připravené atrakce, které měly samozřejmě vždy něco společného 
s Poděbradkou. Děti mohly sportovat nebo výtvarně tvořit. „Je to druhý ročník této akce a my jsme tu jako organizátoři poprvé. Máme připravené atrakce pro děti, kde plní na stanovištích úkoly. Mají kartičku, kterou dostanou na startu, a když splní úkol, tak se jim vybarví jedna bublina," vysvětlila za organizátorky ze Symfonie Jitka Karbulková. Děti tvořily 
z PET lahví od Poděbradky za pomoci krepového papíru panáčky, skládaly puzzle, vozily malé kolečko s nákladem a jak jinak, než lahví s minerálkou, snažily se sestřelit florbalovým míčkem lahev v brance nebo musely přenést slalomem minerálku na lžíci. Zajímavým úkolem bylo poznávání aromat ochucené minerální vody podle čichu.

„Další atrakce, na které není nutné mít kartičku, je skákací hrad, prohlídka dvou hasičských vozů, prohlídka kamionu a skákací hrad. Také mají děti možnost buď samy, nebo ve skupinkách zvážit se na váze, na které se váží kamiony," doplnila všechny atrakce Jitka Karbulková.

DDM Symfonie chystá 
v nejbližší době na 3. října Rodinnou sobotu, která se bude konat přímo v areálu Symfonie a kterou si mohou užít děti i dospělí. DDM má za sebou také první týden fungování nových kroužků.