Podle starosty Ladislava Langra už zastupitelé hledají řešení. „Problém s nastupováním a vystupováním školních dětí chceme vyřešit do začátku příštího školního roku vybudováním dvou nových zastávek a úpravou další," vysvětlil starosta.

Autobus skončil vedle silnice na pravém boku opřený o břízu.
Autobus plný školáků havaroval u Vlkavy. Zranilo se sedm dětí

Podle jeho slov nebude problém vybudovat novou zastávku u spolkového domu. A to i se zálivem naproti té stávající. „V tomto případě jde o pozemek v majetku města. U druhé nové zastávky u dětského hřiště sice pozemek patří kraji, ten nám ale v jednáních vychází maximálně vstříc," konstatoval starosta. Dokončovat se bude také zastávka při výpadovce na Nymburk v Kovanické ulici.

Podle předsedy místního výboru Jana Jirky, který poděbradským zastupitelům dodal podklady, se dopravní obslužnost v Přední Lhotě radikálně změnila. „Středem obce dříve projížděl jeden autobus denně, a to jen jedním směrem v pracovních dnech mimo prázdniny. Vozil děti ráno do školy v centru města. Nyní se k němu připojilo 15 párů autobusů, které přes Polabec, Vrbovou Lhotu a Ratenice napojily naši část na železniční zastávky v Poděbradech a Pečkách," vysvětlil Jirka. Podobně je tomu u linky spojující Poděbrady a Nymburk přes Kovanice, Chvalovice a Přední Lhotu, kdy je přidáno 14 spojů za den. Místní tak mají možnost od čtyř ráno do devíti večer využít nové linky každou hodinu, ve špičce dokonce každou půlhodinu.

Ilustrační foto.
Řidiči pozor! Ve Všechlapech bude úsekový radar