Kino promítne čtyři filmy

Nymburk – Kinematograf bratří Čadíků přijede už tradičně do parku Pod Hradbami v Nymburce. I letos bude promítat pod širým nebem. Čtyři večery, od neděle 23. do středy 26. července mohou milovníci filmového plátna sledovat české filmy. Pořadatelé nabídnou každý den po setmění, kolem jednadvacáté hodiny, jeden ze čtyř snímků. Na programu je v neděli pohádkový příběh Řachanda, v pondělí cestopisný film Trabantem do posledního dechu, v úterý komedie Teorie tygra a ve středu film Všechno nebo nic. Na tradiční letní kino je vstupné dobrovolné.

Na akci zaplatí náramkem

Milovice – Bez hotovosti v peněženkách budou moci být návštěvníci festivalu Let it Roll, který se uskuteční na ploše letiště od 3. do 5. srpna. Organizátoři připravili novinku v podobě bezkontaktních náramků, které návštěvníci dostanou u vstupu výměnou za vstupenky. Bude možné jimi platit u všech stánků. Jejich nabití penězi bude možné přímo v areálu nebo přes internetové bankovnictví. Milovičáci budou mít po předložení občansky zvýhodněnou cenu vstupného. 

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Stoupl počet nemocných

Festival nabídne underground

Veleliby – Aby radost nezmizela. Tak nazval festival undergroundových kapel ve Velelibech u Nymburka pořadatel Lukáš Trejbal. Festival se koná na zahradě hospody U dvou přátel, kde bude možné přenocovat. Vystoupí legenda undergroundu The Primitives Group s frontmanem Ivanem Hajnišem. Dále zahrají Hally Belly, Oliverova dálka, Vítek Skřítek Eliáš, Bobeš & Band, Aktuální diagnóza či skupina Ahoj Moře. Festival se koná v sobotu 22. července od 14 hodin. Svá díla tam vystaví nymburský výtvarník Jiří Křepela. Hospoda bude mít otevřeno do prvních ranních vlaků směrem na Nymburk a Mladou Boleslav.

Na sraz rodu přiletí z Ameriky

Žehuň – Už potřetí se v Žehuni uskuteční celorepublikový sjezd rodu Steklých. Brány historického areálu kostela sv. Gotharda se otevřou v sobotu 29. července v 10 hodin, kdy sjezd zahájí zvon Gothard. Organizátor akce Petr Steklý nechal pro letošní setkání zhotovit košile v bílé barvě s vyobrazením rodového znaku. Potvrdil, že s jistotou dorazí z USA Randy Steklý s manželkou. Petr Steklý eviduje už 3 360 jmen rodu Steklý, z toho 22 jmen legionářů. V rámci sjezdu bude zpřístupněn celý areál včetně barokní kostnice.

K PivoTestu patří muzika

Nymburk – Už nyní mohou posluchači Festiválku dobrého piva a muziky s názvem PivoTest vybrat jednu z kapel našeho regionu, kterou by chtěli slyšet. Stačí dát svým favoritům na festivalovém facebooku dát hlas – www.facebook.com/pivotest. Festival se uskuteční v sobotu 16. září už potřetí na starém Polabanu v Nymburce. První dva ročníku se uskutečnily v červenci, na září se pořadatelé rozhodli festival přesunout s ohledem na konání více žánrově podobných akcí v blízkém okolí.

Entente Florale Europe 2017. To je název soutěže, které se aktuálně účastní Kostelní Lhota. O cenu pro Kvetoucí sídlo Evropy, jak se dá název přeložit, se uchází společně s dalšími městy a obcemi z 9 zemí Evropy.
FOTO: Kostelní Lhota rozkvetla v rámci evropské soutěže

Na faře bude vonět benzin

Činěves – Setkání sběratelů historických vozidel se už posedmé uskuteční v Činěvsi v areálu fary v sobotu 5. srpna. Slavnostní zahájení naplánovali organizátoři na desátou hodinu, poté do 12 hodin pokračuje prezentace vystavovatelů zakončená slavnostním vyhlášením vítězů. V areálu se souběžně uskuteční také výstava bonsají a kamenů, celodenní program doprovodí country kapela Pavučina. Zájemci budou mít možnost nabídnout tam některé náhradní díly. Akci pořádá Nadační fond Františka Lukeše za podpory obce a Klubu historických vozidel. 

Dětské odpoledne se blíží

Vlkov nad Lesy – Spolek občanů Vlkova nad Lesy pořádá přátelské posezení s hudbou a opékáním selete spojené s dětským odpolednem. Setkání se koná 5. srpna od 16 hodinv blízkosti separačního dvora. Od 18 hodin tam hraje muzika. 

Vernisáž promění sladovnu

Nymburk – Momentky z Hrabalovy galaxie. To je název výstavy, jejíž vernisáž se chystá na netradičním místě. Konat se bude totiž na humně sladovny v nymburském pivovaru. Výstava bude zahájena ve čtvrtek 20. července v 17 hodin. Možnost prohlédnout si ji budou mít zájemci až do 26. srpna.

Hostem je režisér Procházka

Nymbursko – Hostem oblíbeného pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region bude dnes po 16. hodině herec a režisér Antonín Procházka. Celou hodinu můžete rozhodovat o tom, kdo vás bude bavit. Spolu s moderátorem pořadu Patrikem Rozehnalem vám Antonín Procházka nabídne vždy dvě scénky.

Nymburské posvícení 2016.
Program posvícení odtajněn, dorazí Pavlíček i Hlas