Je připravený pestrý program, v němž nebudou chybět kapely jako Artmosphere, Interpret Neznámý, HUAFI, Přísun Povolen, Hard to Frame či HitFakers. Celým dnem budou provázet moderátoři Alexander Koukol a Václav Berný. Začíná se v 13.30 hodin.

Nymburk bude číst Bibli

Nymburk - Veřejné čtení Bible se uskuteční dnes od 12 do 16 hodin. Ve 12 hodin se uskuteční slavnostní zahájení před nymburskou městskou knihovnou a do veřejného čtení Bible se může zapojit každý příchozí. Bible bývala v minulosti úzce spojena s nadějí, vzděláním a morálními hodnotami národa. O Velikonocích si lidé opět budou připomínat tyto hodnoty, na kterých stojí civilizace.

Stánky s pomlázkami, speciálními dobrotami nebo výrobky zručných řemeslníků zaplnily v sobotu část areálu Na Rejdišti v Nymburce.
OBRAZEM: Na jarmarku lidé nakoupili květiny i pomlázky

Strážník se sejde s občany

Sadská - Radnice pořádá setkání občanů se zástupcem městské policie. Na besedu s lidmi přijde strážník Milan Jabůrek, na kterého se budou moci lidé obrátit se všemi podněty a stížnostmi na městskou policii. Strážník zodpoví případné dotazy a přiblíží specifika Sadské z pohledu bezpečnosti. Setkání se koná dnes od 17 hodin v zasedací místnosti městského úřadu. Svou účast na besedě přislíbil i starosta Sadské Milan Dokoupil.

Oslaví v předstihu Den Země

Poděbrady - V předstihu se oslaví v místním Ekocentru Huslík Den Země. Pro zájemce bude při této příležitosti připraven v sobotu 15. dubna od 13 do 16 hodin bohatý program. „Každý u nás může strávit příjemné odpoledne. K dispozici budou informace o mnoha našich činnostech. Nabídneme praktické ukázky z oboru včelařství a výstavu z iniciativy Zachraň jídlo. Promítneme krátký dokument Fairtrade naživo. Věříme, že zaujmou tvořivé dílny s velikonoční tématikou," uvedla za organizátory Marta Bryndová.

Ilustrační foto.
Nechat si nalezené peníze? Může to skončit i vězením!

Humoriádu navštíví Adamec

Nymbursko - Hostem oblíbeného pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region bude dnes po 16. hodině režisér Jiří Adamec. Celou hodinu můžete rozhodovat o tom, kdo vás bude bavit. Spolu s moderátorem pořadu Patrikem Rozehnalem vám Jiří Adamec nabídne vždy dvě scénky. Ta, která od posluchačů získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se můžete i na zajímavé historky spojené s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu naladíte na frekvenci 100,3 nebo 100,7 FM.

Ze závodů trucktrialů v Milovicích
FOTO: Trucktrialy lákají spousty lidí, bahno nikomu nevadilo