Na konferenci míří i cizinci

Nymburk - Mezinárodní konference ke dvacátému výročí smrti Bohumila Hrabala nazvaná Schizofrenická historiografie literatura Bohumila Hrabala v dějinných zlomech krátkého dvacátého století se uskuteční od 30. března do 1. dubna na různých místech ve městě a okolí. Zúčastní se jí specialisté na Hrabalovo dílo z Belgie, České republiky, Francie, Itálie, Polska, Německa, Rakouska i USA.

Čtěte také: Stávka? Řidiči zatím mlčí

Odemkne se říčka Mrlina

Nymburk - Téměř klasická akce, odemykání Mrliny, je letos připravena na neděli 16. dubna. Nejen vodáci, ale vyznavači pobytu v přírodě vůbec, se sejdou v neděli 16. dubna v devět hodin u Bučického mlýna u Rožďalovic, aby odtud po vodě, na kolech nebo pěšky vyrazili po trase Křinec, Vestec, Budiměřice a cílový Nymburk. Dobrou zprávou je, že se letos není třeba obávat nedostatku vody.

Kurz řeší závislost na tabáku

Nymburk - Poslední ze vzdělávacích kurzů pro rodinné příslušníky osob s dlouhodobým duševním onemocněním se uskuteční dnes, v úterý 28. března od 17 hod do 19 hod v prostorech Centra sociální rehabilitace v Komenského ulici (naproti VZP). Při dnešní přednášce s názvem Adiktologie závislost na tabáku a psychiatrická komorbidita kuřáků se bude Ludmila Vodičková zabývat problémy v souvislosti se závislostí na tabáku. Zúčastnit se mohou také zájemci, jejichž rodinný příslušník není klientem služeb Fokusu Mladá Boleslav.

Humoriáda hostí malířku

Nymbursko - Hostem oblíbeného pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region Střední Čechy bude dnes po 16. hodině herečka a malířka Iva Hüttnerová. Celou hodinu můžete rozhodovat o tom, kdo vás bude bavit. Spolu s moderátorem pořadu Patrikem Rozehnalem vám Iva Hüttnerová nabídne vždy dvě scénky. Ta, která od posluchačů získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se můžete i na zajímavé historky spojené s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu naladíte na frekvenci 100,3 nebo 100,7 FM.

Troška se usmívá

Lysá nad Labem - Kdo by neznal režiséra populárních komedií Slunce, seno a řady filmových pohádek Zdeňka Trošku. Fanouškové mají nyní příležitost setkat se s ním osobně na besedě Úsměvy Zdeňka Trošky s písničkami Simony Klímové. Akce se koná ve čtvrtek 30. března od 19 hodin na výstavišti.

Čtěte také: Stavba hudebního altánu se opět odkládá. Posune se o šest metrů