Poděbrady opraví přejezd

Poděbrady – Železniční přejezd v Boučkově ulici bude kvůli opravě železničního svršku úplně uzavřen od 14. srpna od 7.30 do 15. srpna do 20.00 hodin. Objízdná trasa bude vedena přes nadjezd v Koutecké ulici. Také stav dalších přejezdů město sleduje a průběžně řeší.

Nabízí známku i deník pro turisty

Nymburk – Potěší turisty, kteří zavítají do Nymburka, ale i místní patrioty. Řeč je o dvou novinkách, které aktuálně začalo nabízet Turistické informační centrum. Jde jednak o turistickou vizitku číslo 4306 D. „Je o putování městem za tajemnými skřítky Nárožníčky,“ přibližují obsah vizitky pracovníci informačního centra. Druhou novinkou je pak turistický deník s motivem Nymburka. Na jeho titulní stránce je fotka dochovaných hradeb. Obě novinky jsou čerstvě v prodeji přímo v Turistickém informačním centru, které sídlí na náměstí vedle radnice.

Právě tuto křižovatku uvádí Poděbradští nejčastěji jako nejnebezpečnější ve městě.
Nejnebezpečnější křižovatku vidí Poděbradští na Žižkově

Paddleboardy vyrazí na Labe

Nymburk – Závody paddleboardů se uskuteční v sobotu 19. srpna od 9.30 hodin v areálu Veslák. Přihlásit se může každý zájemce z řad široké veřejnosti. Jsou naplánovány závody jednotlivců 2 x 250 m v kategorii ženy a muži. Závodit se bude na dráze ve tvaru osmičky, a to vždy tři jezdci proti sobě. Přihlášky přijímají pořadatelé do 10. srpna. Registraci závodníků zajišťuje Dan Drahokoupil. 

Slávisté se utkají se Sparťany

Běrunice – Fandové Slavie a Sparty si to rozdají na hřišti Sokola Běrunice v sobotu 12. srpna od 15 hodin. Bude se soutěžit nejen v počtu vstřelených branek, ale také v počtu oblečených klubových dresů.

ŘÍDÍM, PIJU  NEALKO.  To je název už tradiční akce, kterou policisté ve spolupráci se sdružením BESIP  pořádají několikrát ročně po celé republice.
OBRAZEM: Řidiči dostávali plechovky nealkoholického piva