Na boleslavském tahu se policie zaměří na dvě místa, v Krchlebech a na křižovatce na Veleliby, na jičínském tahu budou radary k vidění u odbočky na Chotěšice, před Nouzovem a v Okřínku. Policisté ale upozorňují na to, že zmíněná místa mohou být doplněna ještě dalšími lokalitami, kde dochází k častému překročení povolené rychlosti.

Po Labi plují kachny, které mají jehlicí probodený krk. Záchranáři už některé odlovili a jehlici jim odstranili.
Zvrácená hra nebo dílo psychopata? Kachnám někdo prostřeluje krk jehlicí

Autor nominace získá cenu

Region – Na webu alejroku.cz je možné nominovat aleje, které se utkají o prestižní titul Alej roku 2017. O tom, která z adeptek nakonec v anketě spolku Arnika zvítězí, může jako v minulých letech rozhodnout její mimořádná krása, silný příběh, snaha místních lidí o její záchranu nebo odhodlání lokálních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky. Zásadní je ale nyní svou favoritku do ankety nominovat. Stačí pořídit alespoň jednu fotografii aleje a případně připojit její příběh nebo popis. Na autory prvních čtyř nominací čeká odměna – poukaz od firmy Foto Škoda na služby v hodnotě 500 korun. Nominovat alej je možné na webu alejroku.cz. 

Knihařství pořádá dílnu

Rožďalovice – Muzeum klasického knihařství pořádá v sobotu 15. července tvořivou dílnu. Účastníci si zkusí knihařskou techniku barvení papíru, výsledky použijí na potažení desek vlastnoručně svázaného zápisníčku. Na jednoduchém příkladu se tak seznámí se základy ruční vazby knihy. Je třeba se předem objednat.

Budova Růžového slona, ve které by mohl vyrůst kulturní sál.
Poděbrady mají naději na sál a parkovací dům