Města uklidí dobrovolníci

Nymbursko – Dobrovolnická akce celorepublikového významu Ukliďme Česko se koná v sobotu 8. dubna. Do ulic, parků, k řece a na další místa se vypraví stovky dobrovolníků s pytli a rukavicemi, aby posbírali vše, co se po zimě v přírodě ukázalo. Zatímco lidé v Městci Králové už si uklidili předchozí víkend, tuto sobotu se do ulic pustí lidé například v Nymburce a Milovicích. V Nymburce se lidé sejdou v 9.45 v Parku Pod Hradbami a poté se vydají podél Labe do Poděbrad. Milovičtí mají sraz v 9 hodin podle svého bydliště.

Ilustrační foto.
Řidiči na Nymbursku se do čtvrteční stávky nepřipojí

Strážník se sejde s občany

Sadská – Radnice pořádá setkání občanů se zástupcem městské policie. Na besedu s lidmi přijde strážník Milan Jabůrek, na kterého se budou moci lidé obrátit se všemi podněty a stížnostmi na městskou policii. Strážník zodpoví případné dotazy a přiblíží specifika Sadské z pohledu bezpečnosti. Setkání se koná 10. dubna od 17 hodin v zasedací místnosti městského úřadu. Svou účast na besedě přislíbil i starosta Sadské Milan Dokoupil.

Oslaví v předstihu Den Země

Poděbrady – V předstihu se oslaví v místním Ekocentru Huslík Den Země. Pro zájemce bude při této příležitosti připraven v sobotu 15. dubna od 13 do 16 hodin bohatý program. „Každý u nás může strávit příjemné odpoledne. K dispozici budou informace o mnoha našich činnostech. Nabídneme praktické ukázky z oboru včelařství a výstavu z iniciativy Zachraň jídlo. Promítneme krátký dokument Fairtrade naživo. Věříme, že zaujmou tvořivé dílny s velikonoční tématikou," uvedla za organizátory Marta Bryndová.

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly při úterním požáru rodinného domu, který způsobil blesk.
Blesk zapálil dům v Pátku, v podkroví spaly děti

Velikonoční program vrcholí

Kersko – Lesní ateliér Kuba připravil na předvelikonoční víkend hned dvě zajímavé akce, které se pojí s nadcházejícími Velikonocemi. V sobotu 8. dubna přijede do Kerska Kateřina Václavková, se kterou si můžete zkusit vyrobit barevný košík nebo misku na kraslice či obal na květináč. Přihlásit se můžete na dopolední i odpolední kurz, které začínají od 10 a od 14 hodin. V sobotu i neděli bude v ateliéru od 10 do 17 hodin k dispozici bohatá nabídka malých keramických ozdob Evy Krupové ze Zašové.

Cestujte s rádiem Region

Nymbursko – V dnešním populárně-naučném kvízu Česko – země neznámá ve vysílání Českého rozhlasu Region Střední Čechy se vydáte s Pavlem Kudrnou na Trojhoru v Českém středohoří. Čeká vás nevšední prohlídka Letiště Václava Havla v pražské Ruzyni a podíváte se do staré cihelny v Šárovcově Lhotě na Jičínsku. Česko – země neznámá dnes po 13. hodině na frekvenci 100,3 nebo 100,7 FM.

Starosta Radovan Staněk
Starosta Pískové Lhoty zůstává v čele obce. Ač měl zpronevěřit miliony