Batole už by mělo být doma

Poděbradsko – Jak informoval Nymburský deník na začátku týdne, v rodinném domku se stala nepříjemná událost, když ze zhruba dvoumetrového balkonu vypadlo osmiměsíční dítě. Podle posledních informací by dítě mělo být užz nemocnice propuštěno do domácí péče a nemělo by mít žádné následky. 

V centru se nesmí zastavit

Nymburk – Kvůli změnám ve vodorovném dopravním značení, které by měla dodavatelská firma dokončit do 25. srpna, jsou v několika ulicích v centru Nymburka umístěny dopravní značky se zákazem zastavení. Od středy 26. července jsou úpravy prováděny na Palackého třídě a v části Kostelního náměstí. Radnice proto připomíná řidičům dodržování značek.

Prezidentská standarta na prezidentské limuzíně
Horáček a Drahoš hledají podporu i na Nymbursku

Veterináři mají nové nařízení

Nymbursko – Státní veterinární správa ve spolupráci s ministerstvem zemědělství přijala nová nařízení s cílem zabránit šíření afrického moru prasat. Mimořádná opatření se týkají nejen zamořených oblastí, ale i celého zbytku České republiky. Správa například nařizuje intenzivní celoroční lov přemnožených divokých prasat na celém území Česka mimo zamořenou oblast Zlínska. Nově se za tímto účelem povoluje využívání způsobů lovu divokých prasat, které zatím legislativa zakazovala. Pro použití těchto způsobů není třeba žádných výjimek.

Festival změní jízdní řády

Lysá nad Labem – Změny v Pražské integrované dopravě pocítí obyvatelé Milovic při konání festivalu Let it Roll od čtvrtka 3. srpna do soboty 5. srpna. Změny se budou týkat spoje linky 432 v úseku od nádraží v Lysé nad Labem do železniční stanice v Milovicích. V tomto směru dochází rovněž ke zrušení zastávky Milovice – radnice. Kvůli minimálnímu času obratu v Lysé nad Labem kvůli uspíšení následného spoje ve směru Milovice pojede ve dnech 3. až 4. srpna spoj číslo 6 na lince 432 na trase z Mirakula do Lysé nad Labem s pravidelným odjezdem v 5.02 hodin z Milovic a s příjezdem v 5.17 hodin do Lysé nad Labem k nádraží v celé své trase o tři minuty dříve.

Kvůli úniku plynu se kope na náměstí i u soudu.
Centrum Nymburka hyzdí výkopy kvůli úniku plynu

Město hledá staré fotografie

Nymburk – Odbor školství a kultury městského úřadu prosí případné majitele starých fotografií, na kterých je zachycená budova dnešního Vlastivědného muzea ve 20. a 30. letech minulého století, zda by je mohli zapůjčit. Jde o doložení vzhledu tehdejší fasády budovy pro potřeby památkové péče. 

Retardéry přibrzdí řidiče

Nymburk – V Dlabačově ulici na nymburském Zálabí jsou instalovány retardéry, tedy umělé hrboly, které mají zpomalit příliš rychlé řidiče. Jeden už je dokončený, chystají se další dva. Kvůli jejich namontování bude ulice uzavřenav termínech od 31. července až do 7. srpna. Omezení se dotknou i sousedních ulic U Starého Labe a Kovanická.

Z balkonu v zadní straně oranžového domu vypadlo v pondělí ráno osmiměsíční dítě. Bylo letecky převezeno do Motola.
Dítě vypadlo z balkonu. Letěl pro něj vrtulník

Rodiny mohou poznat firmy

Nymbursko – Prázdniny jsou v plném proudu a mnohé děti už navštívily kulturní památkyv kraji. Rodiče, kteří hledají, kam směřovat další návštěvu, mají možnost navštívit středočeské firmy v rámci soutěže Poznáváme firmy ve středních Čechách. Soutěží chce krajská hospodářská komora přiblížit provozy zajímavých výrobních firem a přilákat děti ke studiu potřebných oborů. Také jim chce umožnit zapojit se do soutěže a případně i v některých firmách něco vyrobit. Soutěž pokračuje do konce prázdnin. Podrobné informace najdou zájemci na webu krajské hospodářské komory. 

Milovice posílají sms zprávy

Milovice – Novou informační službu Hlášení rozhlasu, díky které se mohou obyvatelé města dozvědět například varování nebo pozvánky na kulturní, společenské a sportovní akce, zavádí v létě místní radnice. Zprávy je možné získat formou sms zpráv, e-mailem, přes Facebook nebo mobilní aplikaci. Zájemci se mohou registrovat vyplněním registračního ústřižku na letácích nebo online registrací na adrese milovice.hlasenirozhlasu.cz. Následně budou zdarma dostávat sms zprávy a e-maily. 

Voda v jezeře může škodit

Sadská – Město vydalo upozornění, v němž varuje návštěvníky místního jezera před zhoršenou kvalitou vody, ve které se objevilo větší množství sinic. „Obáváme se, aby u některých jedinců nedošlo k poškození zdraví,“ upozornil místostarosta Sadské Václav Frank.

Ilustrační foto.
V Nymburce bude možné platit parkovné mobilem