Dalšímu rozvoji tohoto území, který se nebude odehrávat ve jménu „pokroku“ v takovém významu, jak toto slovo obyčejně chápeme, má pomoci dvoumilionová dotace, o jejímž poskytnutí rozhodli středočeští radní. Napomůže velké změně – a nakonec vlastně půjde o změnu moderního střihu. Peníze totiž především umožní pořídit techniku pro bezpečnou manipulaci se zvířaty v případě nutnosti jejich vyšetření nebo ošetření. Včetně jejich přepravy.

Dále se chystá nákup vybavení nutného k péči o rezervaci, aby provozovatelé areálu měli k dispozici techniku, kterou si dosud museli půjčovat. „S rostoucím počtem zvířat a rozlohou rezervace už pronájem není ekonomicky rentabilní,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Miloš Petera (ČSSD), v jehož kompetenci je oblast životního prostřední a zemědělství.

Konkrétně kraj podle Peterových slov přispěje například na pořízení vozu vybaveného tažným zařízením a přívěsu na přepravu zvířat, dále je třeba obstarat odchytové zařízení, valník na převoz ohrad – a chystá se i stavba objektu pro uskladnění materiálu.

Společné memorandum jako projev vůle spolupracovat podepsali ve středu na krajském úřadu hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová, starosta Milovic Milan Pour a jednatelé komanditní společnosti Valeo Autoklimatizace Jakub Drahorád a František Škrdlant.
Sto milionů korun pro Boží Dar
Ilustrační foto.
Chřipka zabíjí stále více lidí. Lékaři radí očkování