Nemocnice 
v Nymburce uspořádala pro děti před prázdninami akci, při které jim lékaři a členové Týmu silniční bezpečnosti radili, jak se o prázdninách vyhnout úrazům, případně co udělat, když se při jejich prázdninových hrách něco nepříjemného přihodí.

Podle mluvčího nemocnice Lukáš Gibiece se akce Prázdniny bez úrazů v areálu nemocnice během dopoledne zúčastnilo přes tři sta padesát dětí z nymburských škol. „Tým silniční bezpečnosti připravil několik stanovišť, součástí byla i Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje. Přišli na určitou dobu lékaři, kteří poreferovali o tom, jak se chránit o prázdninách proti úrazům. Paní doktorka Pavlíková radila, jaké používat opalovací krémy, že děti musí používat pokrývky hlavy, mluvila i o pitném režimu a varovala proti možným úrazům například při skocích do vody na neznámých místech," uvedl Lukáš Gibiec.

Děti měly možnost si zábavnější formou vyzkoušet například první pomoc. Velká část programu byla zaměřena na silniční bezpečnost, takže členové týmu vysvětlili dětem, jaké jsou důležité ochranné doplňky na kole. Samozřejmě mluvili o tom, jak vypadá správná helma, jak ji nastavit, aby hlavu co nejlépe ochránila. Děti pak samy určovaly, co je ještě na kole nezbytné. „Musíme mít odrazky, světla a brzdy," odpovídaly děti a bylo vidět, že většina už má zkušenosti nejen se základní povinnou výbavou, ale i s reflexními doplňky, které jsou velkým pomocníkem 
k tomu, aby byly v silničním provozu co nejlépe vidět. Za správné odpovědi dostaly body a za ně i drobné dárky.
Součástí akce byla i část pro dospělé, ve které se mohli rodiče seznámit s různými typy autosedaček a zhlédnout na monitoru crash test.

Nemocnice plánuje podobné osvětové akce i v budoucnu.