Rekonstrukce pavilonů B, C a D Nemocnice Nymburk, kterou město úspěšně dokončilo v první polovině letošního roku, stála městskou kasu 30 milionů korun. Není to malý výdaj, ovšem město i nadále pokračuje v investicích.

„Největší investicí města, která bude realizována do konce roku, je V. etapa revitalizace sídliště za téměř 18 milionů korun. Stejně jako na předchozí etapy se na ni podařilo získat čtyřmilionovou dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj," uvedl místostarosta Pavel Fojtík.

V letošním roce město rovněž opraví veřejné budovy v majetku města. Dokončí výměnu oken a dveří Městské knihovny Nymburk. Vylepšení knihovny přijde město na 757 660 korun.

Letní prázdniny umožní výměnu oken v pavilonu prvního stupně Základní školy Letců R.A.F. za více než 2, 7 milionu korun včetně projektové dokumentace. Výměna oken čeká také ZŠ Tyršova, a to celkem 59 oken na východní straně budovy za celkových 1,4 milionu korun.

Také v mateřské škole 
U Pejska a kočičky se bude přes léto budovat. Od června se pokládají rozvody vody, topení a elektro, což je investice za téměř 5,9 milionu korun.

Stejně tak mateřská škola Větrník se může těšit na nové stavební úpravy, které zajistí větší komfort rodičům, jenž vozí děti do školky automobilem: „V Okružní ulici před mateřinkou Větrník do konce roku vybudujeme nový chodník a parkovací místa za 1,8 mil. korun. Parkovacími zálivy zajistíme větší bezpečnost dětí při jejich příjezdu a odjezdu," vysvětlil opatření místostarosta Fojtík.

V neposlední řadě budou z rozpočtu města opraveny také nájemní budovy v majetku města. Jedná se o objekt v Eliščině třídě, č. p. 158 kde dojde k výměně oken za 2 miliony korun, a v Tyršově ulici, č. p. 1 dojde navíc
k izolaci objektu proti vlhkosti celkem za 1,5 milionu korun.

Neúspěšné bylo město letos při získávání dotace na repasování oken Gymnázia Bohumila Hrabala, žádost 
o 900 000 korun směřovala na Středočeský kraj. Vzhledem k nutnosti výměny všech oken této historicky významné budovy bude město žádat o dotaci znovu.

Dotace nedopadla také na nový povrch cyklostezky od Sánské strouhy na Veslák. Důvodem bylo nesplnění podmínek dotačního titulu, k cyklostezce vede totiž přístupová cesta určená pro zahrádkářkou kolonii. Město zvažuje financování této akce z vlastních prostředků.

Ještě letos má být připravena projektová dokumentace na rekonstrukci kulturního domu za 1,2 milionu korun, která zpracovává tělocvičnu, šatny i kabinety 
a odborné učebny pro ZŠ Tyršova. Aktuální je také dokumentace k dětskému hřišti v ulici Jurije Gagarina a pracuje se na projektové dokumentaci k rekonstrukci bazénu ve Zbožské ulici.