Stavba nových obchodních center v lázeňském městě rozděluje místní obyvatele. Ukázala to nedávná anketa cílená na možnost výstavby Kauflandu u nového nadjezdu. Nyní se hovoří o příchodu řetězce Billa na Žižkov. Ani v jednom případě však není jisté, zda bude záměr dokončen a kdy.

Čtěte také: Policisté nezjistili viníka úhynu ryb na Labi

Podle FB stránek Město Poděbrady je nadějně rozjeté jednání s druhou jmenovanou společností. Ta by chtěla údajně svůj obchod vystavět nedaleko přejedu u skláren na pozemcích bývalé zahrádkářské kolonie. Jak tuto možnost vidí vedení radnice? „Obchodní centrum na Žižkově na pozemcích bývalé zahrádkářské kolonie není předmětem jednání města, protože pozemky jsou v soukromém vlastnictví," uvedla mluvčí radnice Lenka Hotovcová. Sdílnější nebyl ani manažer řetězce Rudolf Dreithaler. „O konkrétních krocích včetně detailů výstavby nového supermarketu můžeme informovat veřejnost až v okamžiku, kdy jsou dohodnuta pravidla jednání a se zveřejněním souhlasí oba obchodní partneři," uvedl na dotaz Nymburského deníku.

Projekt, o kterém se mluvilo dříve, tedy hypermarket na místě bývalého ČSAP u nového nadjezdu, už měl konkrétní podobu a zamířil na úřady města. Tam ale hned na začátku letošního roku dostal stopku. Město se současnou podobou projektu nesouhlasí. Především ale projekt nesplňuje zákonnou plochu určenou pro zeleň. Zda se projekt přepracuje či zda se zruší, rozhodne investor.

Zatím tak mají Poděbradští k dispozici tři nákupní centra.

Čtěte také: O městské byty je velký zájem, šance je ale malá