Načesaní kluci ve svátečním, malá cácorka v princeznovských šatičkách, skoro slečny s decentním nalíčením a dámy vychovatelky zdraví na chodbě domova další návštěvu, tentokrát studentky Veroniku Procházkovou a Michaelu Ottovou a učitelku Evu Krátkou z Hotelové školy Poděbrady, obtěžkané třemi taškami.

Protože dětské skupiny jsou v domově tři. Čtvrteční večer sice podle kalendáře ještě není Štědrý, ale tady se už koná vánoční slavnost zvíci Štědrého dne. Dnes tu jsou totiž ještě všichni, později některé děti odjedou za svými rodinami.

„S Dětským domovem v Nymburce spolupracujeme už třetím rokem. Dobrovolnou sbírkou mezi žáky a pedagogickými pracovníky vybíráme penízky na dárky pro děti," říká Eva Krátká a dodává, že jako hotelovka vybírají vždy něco gastronomického, letos jsou to keramické pánve. A ty se budou hodit, vždyť v dětském domově mají od letoška tři krásné nové kuchyně, v nichž si děti samy vaří!

Pánve putují ke spoustě dalších dárků pod rozsvícené vánoční stromečky. Děti si je rozbalí až po večeři u slavnostně prostřené štědrovečerní tabule.

"Nechci jmenovat jednotlivé sponzory a dárce, je jich mnoho. Přicházejí s krásnými dárky nezávisle na nějakých výzvách. Zmínila bych ráda snad jen školy, kromě hotelovky to bylo třeba nymburské gymnázium. Je fajn, že děti na děti nezapomínají," říká ředitelka domova Radka Klímová.