Již čtvrtý ročník běžeckých závodů Nymburský půlmaraton a čtvrtmaraton se připravuje v Nymburce.

„Město v Polabí je pro rekreační sportování jako stvořené. Ať chcete natrénovat na pražský maraton nebo jen oslavit lásky čas během, přijeďte si během poslední dubnové neděle vyzkoušet, jak jste na tom s během," zvou pořadatelé na závod půlmaratonu. Jde o běh centrem města, městským parkem, labskou cyklostezkou a přes dva mosty o délce 21,1 kilometru. Naopak ti, kteří nestačili dostatečně natrénovat na více než dvacetikilometrovou trať, mohou využít možnosti přihlásit se na „čtvrtku", která má délku 10 kilometrů.

Závod, který odstartuje poslední dubnovou neděli 
24. dubna, je stále více vyhledávaným cílem běžců s mezinárodní účastí. Výhodou je rovinatá trať, ovšem specifická tím, že závodníci musí zdolat dvoje schody. Což je většinou pro běžce zpestření a zároveň výzva. Mnoho z nich
i přesto zaběhne svůj osobní rekord.

V minulém roce první příčku půlmaratonu obsadil Saji Abdelkabir z Maroka, který se postaral o rekordní čas Nymburského půlmaratonu v čase 01:09:34. První z žen byla v cíli Lenka Šibravová.

Start i cíl je v příjemném prostředí Parku Pod Hradbami, kde bude připraveno občerstvení, doprovodný program a další. Vítaní jsou tak nejen závodníci, ale i diváci, kteří mohou přijít fandit. Závodníci budou měřeni profesionální čipovou časomírou, takže hned v cíli budou znát svůj přesný výsledek. Samotná trasa nevede přes hlavní silnice, ale klidnými polabskými cyklostezkami 
a mosty přes Labe.

Závod je určen pro tři kategorie – muži (M1 junioři do 18 let, M2 senioři od 18 do 39 let, M3 masteři od 40 do 59 let a M4 veteráni nad 60 let), ženy (Z1 juniorky do 18 let, Z2 seniorky 18 až 34 let, Z3 masterky 35 až 49 leta Z4 veteránky nad 50 let) 
a týmy (vyhlášeny budou tři nejlepší týmy, kterým se počítá jejich průměrný čas. Tým musí tvořit alespoň tři závodníci. Čas žen bude vynásoben zvýhodněným koeficientem 0,8).

Registrovat se závodníci mohou již nyní na webových stránkách www.nymburskypulmaraton.cz, kde se dozvíte ještě více informací o obou nymburských běžeckých závodech.