K zatím nevysvětlitelné tragédii došlo na samotě za Lysou při výjezdu na Benáteckou Vrutici.

V pondělí dopoledne byla 
v domku nalezena dvě lidská těla bez známek života. Spolu s nimi byli v objektu také čtyři mrtví psi a jedna kočka. Co se za zdmi bývalého vojenského objektu odehrálo, to zatím nikdo netuší. Přivolaný soudní lékař však na místě nenašel žádné stopy násilí.

Co tedy zatím víme? 
„V pondělí ráno se snažil na sedmačtyřicetiletého muže dobouchat jeho kamarád. Když nikdo neotvíral, zavolal jeho otci. Ten na místo dorazil s policejní hlídkou, která 
v domě našla nejprve jednoho mrtvého muže a dva mrtvé psy. Později bylo uvnitř domu nalezeno tělo dalšího muže ve věku 33 let, který s ním měl předchozí večer v domě popíjet. Na místě byli dále nalezeni další dva mrtví psi, celkem tedy čtyři a jedna mrtvá kočka," uvedla Petra Potočná, nymburská policejní mluvčí.

K domu byli přivoláni také hasiči, kteří provedli měření na přítomnost oxidu uhelnatého, který by mohl být příčinou smrti všech osob 
i zvířat. Jenže ti žádnou hodnotu tohoto plynu nenaměřili. Buď tedy už vyvětral, nebo je příčina smrti jiná.

K místu tragédie dorazil středočeský výjezd kriminalistů a technici. Ti obydlí několik hodin prozkoumávali. Vzápětí přijel i soudní lékař. „Ten na místě neshledal žádné známky násilí a vyloučil cizí zavinění. U obou mužů a jednoho zvířete byla nařízena soudní pitva, která by měla určit přesnou příčinu smrti," řekla Potočná.

A tedy nejen příčinu smrti, ale zřejmě by také měla vnést jasno, co se vlastně v domě odehrálo. Zatím se jako nepravděpodobné jeví varianty vraždy i sebevraždy. Zřejmě tedy šlo o tragickou nešťastnou náhodu.
Podle dostupných informací majitel domku objekt začal opravovat. U domku jsou louky, na kterých chová kozy. Ty zůstaly včera ráno na samotě patrně jako jediní živí tvorové.

DOSUD ZNÁMÁ FAKTA PŘÍPADU

na samotě v bývalém vojenském domku byli v pondělí ráno nalezeni dva mrtví muži, čtyři psi a jedna kočka

těla objevili policisté poté, co na linku 112 zavolal otec majitele domku. Tomu zavolal kamarád majitele, že se na něj nemůže dobouchat

prvotní verze hovořila o možné otravě oxidem uhelnatým, který mohl uniknout z topidla uvnitř domu

přivolaní hasiči však žádné hodnoty otravné směsi nenaměřili, dům prohledali technici kriminalistů

na místo byl přivolán soudní lékař, který vyloučil cizí zavinění a nenašel žádné stopy po násilí

příčinu smrti tak určí až nařízená soudní pitva, která bude provedena 
u obou mužů a jednoho zvířete