První drogový dealer skončil v rukách policie 24. srpna. Jednalo se o čtyřiadvacetiletého mladíka žijícího v menší obci nedaleko Poděbrad. „Muž od dubna letošního roku do současnosti nakupoval drogy v Praze a distribuoval je do Nymburka, Poděbrad a okolí. Sám je rovněž uživatelem tvrdých drog," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

Policisté jej sledovali dlouhodobě. Zadrželi jej na ulici krátce poté, co byl 
v Praze na nákupu drog. „Přímo u něj bylo nalezeno 10 gramů pervitinu. Při následné domovní prohlídce bylo zajištěno i blíže nespecifikované množství kokainu a sazeničky konopí," doplnila Potočná.

Policisté mladíkovi zabavili také auto, kterým drogy rozvážel. Soud následně rozhodne, zda vůz propadne státu nebo bude vrácen majiteli. Každopádně trestu za dealerství drog se nevyhne. „Při výslechu mladík vše doznal. 25. srpna mu bylo sděleno obvinění 
z distribuce drog. V krajním případě mu hrozí až desetileté vězení," uvedla policejní mluvčí.

Jen o dva dny později než v prvním případě byl zadržen pětadvacetiletý mladík 
z Nymburska, kterého rovněž kriminalisté specializující se na drogovou scénu už delší dobu sledovali. „Od února do současnosti prodával v Poděbradech pervitin a extázi. Při zadržení měl u sebe 80 tablet taneční drogy, doma pak dalších 30. Kriminalisté tablety poslali do laboratoře, jejíž rozbor by měl potvrdit, že se skutečně jedná o zmíněnou drogu," konstatovala Potočná.

Také on byl zadržen po návratu z nákupu zásob a také v jeho případě bylo zabaveno auto, o jehož dalším osudu rozhodne soud. Obvinění ze stejného drogového paragrafu jako v předchozím případě si mladík vyslechl 27. srpna.