Přitom poslední oznámení ze 6. března hovoří o tom, že právě malé děti objevily dokonce tři nebezpečné stříkačky. „V pátek 6. března v 16 hodin přijali strážníci městské policie oznámení od dětí, že v ulici Hálkova pod stromem objevily tři použité injekční stříkačky. Strážníci nebezpečný materiál sebrali a předali 
k bezpečné likvidaci," uvedla Simona Lazarová z Městské policie v Nymburce.

Téhož dne v odpoledních hodinách oznámily na služebnu městské policie dvě mladé maminky, že je na Palackého třídě slovně napadla neznámá žena. „Tato žena začala sprostě nadávat jim i jejich dětem a pronásledovala je. Strážníci na místě všechny zúčastněné ztotožnili a vyzvali ženu, aby ve svém jednání nepokračovala," konstatuje velitelka nymburských strážníků.

K opilci museli vyrazit strážníci do hypermarketu na kraji Nymburka při výjezdu na Kolín. „V úterý 3. března byli strážníci městské policie přivolání do prodejny, kde měli problém s podnapilým zákazníkem. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o bývalého zaměstnance obchodu, který měl v prodejně slovní konflikt se zaměstnancem ostrahy objektu a následně ho dokonce poplival," řekla Lazarová. Podnapilému muži byla na místě provedena dechová zkouška a byl hlídkou vyzván, aby opustil prodejnu. Přestupek proti občanskému soužití bude následně postoupen ke správnímu řízení.

O pomoc žádají strážníky lidé v různých krizových situacích. V úterý 10. března se na ně obrátila o pomoc řidička Škody Fabia, která si v Palackého třídě zabouchla klíče ve vozidle. „Strážníci po příjezdu na místo přivolali ženě asistenční službu," doplnila velitelka.

PODĚKOVÁNÍ HLÍDCE STRÁŽNÍKŮ 
ZA POMOC PŘI HLEDÁNÍ PSA

Ve středu dopoledne se v redakci rozezvonil telefon. Na druhém konci se ozvala paní Lenka Pelcová. „Chtěla bych moc poděkovat strážníkům za to, jak profesionálně nám dokázali pomoci ve chvíli, kdy nám v úterý večer utekl pes," vyprávěla paní Pelcová. Zlatý retrívr s originálním jménem Nevim využil přítomnost návštěvy a „vzal roha". „Asi po půlhodině marného hledání jsme zavolali na městskou policii. Hlídka si s námi dala sraz na místě, kde jej naposledy viděli na městských kamerách," vypráví Lenka Pelcová. To bylo asi půl šesté večer. Zhruba hodinová pátrací akce, při níž rodina projížděla místa na sídlišti na kole a strážníci autem, měla šťastný konec. Pes byl objeven nedaleko současných oprav mostku přes Lidušku 
a s majiteli se vrátil domů. „Strážníci se chovali opravdu profesionálně a ještě jednou jim za to moc děkuji," uzavřela Lenka Pelcová.