Trpký konec dealera pervitinu, který byl sám závislý a pravidelně zásoboval drogou několik lidí v Nymburce.

To by mohl být podtitul smutného příběhu, který skončil před několika dny zadržením zoufalého muže. 
K policejnímu zákroku došlo ve chvíli, kdy prodejce drog znovu několik dávek v Nymburce prodal. „Při zadržení měl muž u sebe zhruba 17 gramů pervitinu a při následné domovní prohlídce se nám podařilo zajistit ještě dalších cca 10 gramů pervitinu," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

Kriminalisté dealera nějakou dobu sledovali, takže dobře věděli, že jeho aktuální prodej, po kterém byl zadržen, nebyl zdaleka jediným prohřeškem. „Do Nymburka obviněný jezdil celkem pravidelně, a to nejméně třikrát do týdne, a drogami zde zásoboval pokaždé až čtyři uživatele. Při každé návštěvě tak obviněný prodal zhruba 6-10 gramů pervitinu. Toto jeho jednání, které trvalo několik měsíců, ukončil zákrok kriminalistů, kteří muže zadrželi poté, co opět přijel do Nymburka a drogu prodal několika uživatelům," doplnila Potočná.

Následovala domovní prohlídka v místě bydliště, což je jedna obec na předměstí Prahy. Kriminalisté našli, co hledali. „Na půdě rodinného domku byly poté nalezeny dvě kompletní varny a v přilehlé kůlně značné množství chemikálií sloužících právě k výrobě pervitinu. Obviněný muž drogu vyráběl na půdě rodinného domku, kde žil společně se svou přítelkyní a jejich pětiměsíčním miminkem," popsala neutěšenou rodinnou situaci policejní mluvčí.

Muž i žena následně u výslechu uvedli, že pervitin užívají již několik let. Distributorovi bylo sděleno obvinění 
z nedovolené výroby a prodeje drog. Pokud by se prokázalo, že s drogou obchodoval ve velkém rozsahu a zisky z této činnosti byly značné, hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi.