V době mezi 16. a 17. srpnem se na jeho zahradu vloupal neznámý zloděj. Podle policistky Petry Potočné sklidil ze záhonu osm kilogramů česneku. Způsobil škodu 1040 korun na úrodě a 200 korun na poškozeném plotu.

Automobil někdo schválně zapálil  

Běrunice – Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru auta a kůlny, který vznikl v neděli ve 23 hodin na pozemku rodinného domu. Podle všeho byl požár auta založen úmyslně. „Neznámý pachatel překonal oplocení rodinného domu, následně zamčený vůz Škoda Fabia zaparkovaný pod dřevěnou kůlnou nezjištěným způsobem zapálil,“ uvedla policejní mluvčí Petra Potočná s tím, že oheň se rozšířil i na kůlnu. Vyšetřovatel požárů na místě vyloučil technickou závadu. Policisté proto přivolali psovoda, který je specializovaný na vyhledávání akcelerantů. Ten ale také nic nenašel. Případ policie dál šetří. Škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun.

Mapa uzavírek, které čekají Poděbraďáky i návštěvníky města kvůli festivalu Soundtrack.
Festival Soundtrack uzavře část Poděbrad

Cyklistka se zranila o drát  

Podlužany – Lehké zranění si způsobila cyklistka při své cestě na kole mezi Viničnou Lhotou a Podlužany. Přes cestu totiž někdo natáhl drát elektrického ohradníku, do kterého narazila.

Nepozorností přišel o bundu 

Nymburk – O svou bundu s peněženkou, platební kartou a pěti sty korunami položenou na židli přišel host jedné z nymburských restaurací v noci na neděli. Neznámý zloděj využil jeho nepozornosti a s bundou utekl. Škoda je 1 100 korun.

Po deseti panácích usedl za volant  

Kounice – K údajné dopravní nehodě vyjeli policisté v sobotu v 16 hodin. Po příjezdu zjistili, že k nehodě nedošlo, ale na místě se nacházel podnapilý řidič. Nadýchal 2,2 promile. Když se ho policisté ptali, co před jízdou požil, řekl, že asi deset kořalek.

Řidič nadýchal 3,3 promile  

Lysá nad Labem – Neuvěřitelných 3,3 promile alkoholu naměřili policisté řidiči při dechové zkoušce v Lysé nad Labem. Dotyčný řídil Škodu Octavia a při zastavování u okraje vozovky zřejmě přehlédl Peugeot 307, do kterého narazil. Způsobil tak škodu za 30 tisíc korun a čeká ho zřejmě sdělení podezření z trestného činu. 

Rock of Sadská přilákal davy fanoušků
Rock of Sadská přilákal davy fanoušků