V lese narazil na nebezpečnou minu

Dymokury - Častými nálezy nevybuchlé munice jsou v našem regionu vyhlášené Milovice. V jejich okolí se pozůstatky po okupační sovětské armádě v podobně nebezpečných granátů, min a dalšího střeliva objevují poměrně často. Jak však ukazuje aktuální případ, hrozí nálezy nebezpečných předmětů i jinde. Své o tom ví osmačtyřicetiletý muž, který v sobotu objevil ve Velkém lese u Dymokur neznámou munici. „Na místo byl přivolán pyrotechnik, který určil, že se jedná o dělostřeleckou minu ráže 82 milimetrů. Minu zajistil a odvezl k bezpečnému zničení,“ řekla policejní mluvčí Petra Potočná. Policisté důrazně varují, že při podobných nálezech je nejdůležitější předmětu se nedotýkat a okamžitě volat linku 158. V minulosti se právě u Milovic stal případ, kdy žena výbušninu umístila do kočárku a jela ji odevzdat.

Žena odcizila prací prášek

Milovice - Sedmadvacetiletá žena byla zadržena těsně za pokladnami jednoho z hypermarketů. Přes pokladnu pronesla krabici pracího prášku v hodnotě 180 korun. Bylo jí sděleno podezření z krádeže, jelikož už v poslední době byla za zlodějinu odsouzena. 

Houby. Ilustrační foto.
Houbaři, pozor! Nemocnice hlásí otravy z hub

V paneláku ležel bezdomovec

Kolín - Do šestnáctipatrového domu se opět na nějaký čas nastěhoval bezdomovec. Tentokrát byl objeven ve 14. patře. Po příjezdu přivolaných strážníků byl vykázán a uklidil si po sobě nepořádek. 

Z auta ukradl kufr s osobními věcmi

Poděbrady - Do Škody Fabia, zaparkované přes noc v Ostrovní ulici, se vloupal zatím neznámý zloděj. Do vozu vnikl poté, co rozbil okno u zadních dveří u zavazadlového prostoru. Uvnitř objevil cestovní kufr. „Ten odcizil. Kufr obsahoval osobní věci. Majiteli vznikla škoda ve výši 18 500 korun,“ řekla policejní mluvčí Petra Potočná. Policisté upozorňují, že v autě by si lidé neměli nechávat žádné věci. 

Kominík
Z komínů se začíná kouřit. Kdy je naposledy viděl kominík?

Muž byl chycen při řízení v zákazu

Dobšice - Před několika dny v podvečer kontrolovala hlídka z obvodního oddělení v Městci Králové řidiče, který jel od Kolají směrem na Dobšice. Osmadvacetiletý šofér Opelu Kadett však neměl za volantem co dělat, jak ukázalo následné šetření. Muži byl totiž vysloven zákaz řízení v délce 30 měsíců, tedy dvou a půl roku. Jelikož trval pouze od letošního března, do jeho vypršení zbývala ještě dlouhá doba.

Kanec vběhl pod kola auta, nepřežil

Nouzov, Podmoky - Střety aut se zvěří jsou běžným jevem na našich silnicích bohužel po celý rok. Nejčastěji se jedná o srny a divoká prasata. Při havárii u Nouzova se jednalo o druhý jmenovaný případ. Ke střetu Škody Roomster a divočáka došlo v pátek v půl třetí ráno. Řidič vyjížděl z Kopidlna směrem na Nouzov, když z levého příkopu vyběhl kanec. Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc, zvíře střet nepřežilo, k jinému zranění nedošlo. Druhý případ střetu s kancem se odehrál v pondělí před pátou ráno mezi Podmoky a Velenicemi na Královéměstecku. Divoké prase tentokrát vběhlo do cesty autobusu. Po nárazu zvíře uteklo, škoda na autobusu byla odhadnuta na 30 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn. 

Ilustrační foto.
Cena za vodu, které navíc není dost. To Středočechy pálí nejvíc