O případu informovala policejní mluvčí Marcela Pučelíková: „Berounští kriminalisté obvinili 27letou ženu z trestného činu zpronevěra, za který ji v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v trvání dva až osm let."

Žena byla zaměstnána jako účetní v jedné firmě na Berounsku a po dobu dva a půl roku si vymýšlela účetní případy. „Získané peníze pak použila pro vlastní potřebu. Pokladní knihu a účetnictví však měla v pořádku, a tak vedení firmy nepojalo žádné podezření, a to i s ohledem na skutečnost, že žena byla doposud bezúhonnou osobou," konstatovala Marcela Pučelíková. Nakonec ale i na mazanou účetní spadla klec.

Fiktivní nákupy

„V červnu letošního roku začalo být podezřelé, že si žena pořídila nový automobil v hodnotě 800 tisíc korun, mobilní telefon v hodnotě 30 tisíc korun a chystala se na dovolenou v Americe. Následně bylo ze stany vedení zjištěno, že za vyúčtované nákupy zboží, nemá účetní žádné fakturační doklady ani paragony. Nákupy byly totiž pouze fiktivní," vysvětlila policejní mluvčí způsob, jakým žena podváděla v účetní knize.

Vedení firmy se proto obrátilo na policisty v Berouně, kteří se celým případem začali intenzivně zabývat. „Na základě vyšetřování vyšlo najevo, že účetní výše uvedeným způsobem zpronevěřila tři miliony korun, které však už stihla utratit," dodala Marcela Pučelíková.

Deník poslal případ jedné z berounských účetních, paní Aleně B. „Divím se, že na to firma přišla až po takové době. Ale záleží samozřejmě na tom, v jak velké společnosti pracovala a jaké má obraty. Nicméně o něčem takovém v Berouně jsem se ještě za svou praxi nesetkala," kroutila nevěřícně hlavou paní Alena.

Čtěte také: Účetní pověsila profesi na hřebík, aby usedla za volant autobusu