Mělnická policejní mluvčí Markéta Johnová Deníku potvrdila, že u Mlékojed došlo k dalšímu smrtelnému neštěstí. „U železničního přejezdu kolem páté hodiny ráno srazila vlaková souprava třiadvacetiletého muže, který na místě podlehl těžkým zraněním," řekla s tím, že kriminalisté na místě nehody vyloučili, že by strojvedoucí vlaku požil před jízdou alkohol. Další podrobnosti o případu a příčinách smrtelné nehody zatím policisté nezveřejnili.

Železniční doprava mezi Všetaty a Neratovicemi byla opět zastavena po dobu vyšetřování srážky. „Policisté na místě zjistili totožnost mladého muže," dodala policejní mluvčí.

Ilustrační foto
Další mrtvá na kolejích. U Mlékojed zemřela mladá dívka

Je to přitom jen týden, kdy na stejné trati zemřela mladá dívka. Vlak ji srazil mimo železniční přejezd. Jen pár metrů od místa, kde na začátku dubna spáchala sebevraždu dvě nezletilá děvčata.

A v úterý 9. května zabil vlak jen o necelý kilometr dál muže, jehož totožnost policie obtížně zjišťovala. Neměl u sebe totiž žádné doklady.

Prvním případem, který nastartoval podivné události na kolejích u Mlékojed, byla sebevražda dvou šestnáctiletých dívek. Svědci nehody tvrdí, že seděly na kolejích a čekaly na přijíždějící vlak. Objaly se a potom ruku v ruce vykročily vstříc řítícímu se železnému kolosu. Co je k takovému činu vedlo, zatím není zcela jasné. Policie o vyšetřování mlčí vzhledem k tomu, že dívky byly nezletilé.

Smrtelná tragédie otřásla především obyvateli Neratovic, odkud obě děvčata pocházela. V jejich případě se dokonce spekulovalo i o vlivu nové nebezpečné hry, která se dostala do Čech a nutí mladé lidi, aby si ubližovali a nakonec ukončili své životy dobrovolně.

Smrt na kolejích. Ilustrační snímek
Vlak u Mlékojed srazil dvě dívky, ty na místě zemřely