„Nádherná krajina kolem řeky Berounky si zaslouží ochranu, je to území stále poměrně málo dotčené činností člověka. Proto je Berounka tak turisticky atraktivní,“ uvedl Hamáček. „Rozhodně odmítáme nápady na stavbu přehrady, která by nenávratně zničila toto unikátní území,“ podotkl Hamáček.

„Háčkem“ v Hamáčkově kánoi, kterých na Berounku z nižborského kempu vyrazilo devět, byla exministryně školství Kateřina Valachová. Pro ni to byla vodácká premiéra. Zvládla ji na jedničku. „Byl to vážně skvělý zážitek. Navíc nám přálo počasí, i když předpověď tak dobrá nebyla. A hlavně jsem měla příležitost vidět tuto krásnou středočeskou krajinu z jiné perspektivy, tedy od hladiny vody,“ řekla s nadšením mezi opékáním vuřtů v berounském autokempu Na hrázi, kde vodáci zakotvili.

Tam jeho i exministryniny přítomnosti využili někteří kempaři k debatám o politice. Ty se nejčastěji motaly kolem zvyšování platů a důchodů, které patří mezi hlavní témata politika, ale pochopitelně i školství, když mezi vodáky byla i Valachová.

Ředitel infocentra v Mladé Boleslavi Gérard Keijsper
Šéf mladoboleslavského infocentra: Metalová cesta nadchla na internetu celý svět
Kateřina a Jana Hladíkovy z Mladé Boleslavi - mistryně České republiky v cross country, nebo-li v terénním závodě na horských kolech.
Cyklistická šampionka prožila krásné dny volna. Bez kola!