„Na bezpečnostní opatření bude nasazen zvýšený počet policistů pořádkové, dopravní a kriminální služby, služby cizinecké policie i pohotovostní motorizované jednotky nebo speciální pořádkové jednotky,“ uvedla mluvčí. S dodatkem, že chybět nebudou ani policisté na koních, psovodi nebo příslušníci pyrotechnické služby. Mnozí z nich přitom nebudou nasazeni v rámci konkrétní akce, ale připraveni v případě potřeby zasahovat na různých místech.

Hráči Slavie.
Oslavy, nebo slzy smutku? Dnes se rozhodne

Policie doporučuje využívat veřejnou dopravu

„Jejich práci a konkrétní úkoly budou koordinovat policisté z velících štábů,“ uvedla Zoulová, podle jejíchž slov bude při monitorování situace pomáhat i vrtulník. Lidi i techniku jsou velitelé připraveni přesouvat podle aktuálního vývoje bezpečnostní situace.

Policie se nicméně obrací také na Pražany a návštěvníky metropole. Upozorňuje, že se hlavní město zalidní, přičemž lze počítat i s pohybem větších skupin osob, což může vést ke krátkodobému omezování dopravy – a s omezením provozu se řidiči mohou setkat také v místě konání jednotlivých akcí. Tradičně policie doporučuje využívat veřejnou dopravu – s tím, že dopravní podnik připravil dostatečnou kapacitu prostředků městské hromadné dopravy.