V osobním voze, který podle policejní mluvčí Markéty Johnové jel ve směru od Cítova, cestovali dva lidé. Při střetu, kdy do levého boku jejich vozu narazil menší nákladní automobil jedoucí od Mělníka, utrpěli řidička i její spolujezdec vážná zranění.

Mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová uvedla, že oba zranění byli po ošetření přímo na místě letecky přepraveni do nemocnic v pražských Střešovicích a Vinohradech.

Vrtulníky z Prahy a Ústí

„Žena utrpěla vážná mnohočetná poranění, byla připojena k plicní ventilaci a poté převezena pražskou leteckou záchrannou službou do Vršovic," popsala mluvčí.

„Muž při nehodě utrpěl vážné zranění hlavy, také bylo nutné připojit ho k plicní ventilaci a po zajištění byl letecky přepraven do vinohradské nemocnice," doplnila s tím, že se zraněným mužem letěl vrtulník ústeckých záchranářů.

Policie, záchranáři i hasiči

Na místě zasahovali kromě policistů a záchranky také mělničtí profesionální hasiči, kteří museli oba zraněné z osobního vozu vyprostit pomocí hydraulického nářadí.

Řidič nákladního auta vyvázl bez zranění. Provoz na silnici byl obnoven zhruba v půl třetí odpoledne.

Pravděpodobnou příčinou nehody se zdá být nedání přednosti v jízdě, veškeré okolnosti střetu jsou však nyní předmětem policejního vyšetřování.

Čtěte také: Nehoda tří vozidel uzavřela silnici u Velvar