VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pivovar roku: prestižní ocenění završilo desetiletou píli v Kácově

Kácov - Velmi prestižním oceněním od nezávislé instituce se může nově pochlubit pivovar v Kácově na Kutnohorsku. Česká a moravská pivovarnická akademie jej za rok 2012 vyhlásila vítězem mezi pivovary s ročním výstavem od deseti tisíc do dvaceti tisíc hektolitrů.

4.4.2013 AKTUALIZOVÁNO 5.4.2013
SDÍLEJ:

Pivovar Kácov: vstupní brána.Foto: DENÍK/Luboš Hájek

„Chápeme to jako komplexní hodnocení veškerého dění v našem pivovaru, jehož hlavním cílem je produkce, distribuce a prodej kvalitního čerstvého piva," zdůraznil obchodní ředitel kácovského pivovaru Jan Matějka.

Pivovarníci z Kácova tímto úspěchem symbolicky završili více jak desetileté úsilí, v rámci kterého došlo k postupné rekonstrukci prakticky celého objektu pivovaru a veškerých výrobních provozů: instalace celoměděné varny od věhlasné firmy Ziemann, rekonstrukce stávajícího oddělení spilky a vybudování jednoho zcela nového, instalace nové stáčecí linky na skleněné láhve a zahájení prodeje lahvového piva, zakoupení nového plniče na PET lahve a rozšíření ležáckého sklepa o další nové oddělení.

„Z obchodního hlediska je to pak kontinuální nárůst výstavu, který nás v současné době vynesl do elitní společnosti středních nezávislých pivovarů," poznamenal Jan Matějka.

Úspěch korunovala pivovarská restaurace

Stejná instituce ocenila v opravdu velmi silné konkurenci i kácovskou pivovarskou restauraci, a sice jako vítěze kategorie nejlepší pivovarská hospoda/restaurace.

„V souvislosti s pivovarskou restaurací stojí určitě za pozornost její rozšíření o nové prostory a také dokončení hotelu, který se nachází přímo v prostorách pivovaru," konstatoval majitel posázavského pivovaru David Hořejší.

„Naše pivovarská restaurace se za poslední období vyprofilovala nejen po stavební stránce, ale především po stránce gastronomické. Místní speciality i pokrmy z denní nabídky, za vskutku přátelské ceny, zde denně vyhledává mnoho spokojených strávníků," doplnil David Hořejší.

Autor: Luboš Hájek

4.4.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Paličkování je stále moderní

Nymburk zažil bitvu z I. světové války.
37

Milovice čeká velká rekonstrukce bitvy u Zborova

OBRAZEM: Projekt EDISON učí studenty toleranci

Nymburk - Nymburské Gymnázium Bohumila Hrabala se zapojilo i letos do mezinárodního projektu EDISON. Škola a rodiny žáků se staly na týden domovem studentů z Hongkongu, Číny, Singapuru, Bahrainu, Mexika, Kanady nebo Íránu, aby při společných besedách, prezentacích, ale třeba i přípravě typických pokrmů navzájem srovnávali zvyky, tradice jednotlivých zemí a snažili se jim lépe porozumět.

OBRAZEM: Vzpomněli na výsadkovou skupinu Silver A

Senice - Příběh legendární výsadkové operační skupiny Silver A znovu ožil v neděli v Senicích. Pietní a vzpomínková slavnost Pocta statečným připomněla 75. výročí úspěšného působení skupiny v okupované vlasti, ale bohužel i její tragický konec.

Za borůvkami nemusíte do lesa, můžete je mít i na balkóně

Jejich plody jsou větší než jejich příbuzných odrůd z lesa, na keřích rostou v celých trsech, takže úroda je mnohem snazší a rychlejší, a jejich chuť si s těmi lesními v ničem nezadá. Řeč je o kanadských borůvkách, které si v pohodlí můžete vypěstovat na zahradě nebo i doma na balkoně a jejich sladké bobule budete mít na dosah ruky.

Na tábor už se těší skauti z nymburského Krahujce

Nymburk - Týmová spolupráce, zručnost, samostatnost, to vše jsou vlastnosti, které u dětí rozvíjejí tradiční skautské tábory. Nezbytnou součástí je pobyt v přírodě, kde děti stráví celých čtrnáct dní. Na tradiční skautské tábory vyjedou i letos oddíly nymburského skautského střediska Krahujec.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies