Torzo ohořelého lidského těla nalezli policisté a hasiči v úterý večer po uhašení požáru opuštěného domku nedaleko Milovic u bývalé tankové střelnice.

Jak se ukázalo, jednalo se 
o padesátiletou invalidní ženu, v podstatě bezdomovkyni, která obývala domek nelegálně. Pohybovala se na invalidním vozíku, měla amputovanou jednu nohu. „Byla provedena pitva, která neprokázala cizí zavinění. Žena zemřela na následky vdechnutí kouře, tedy udušením," řekl kriminalista Marek Šmíd.

Vše tak směřuje k tomu, že požár s tragickými následky byl dílem nešťastné náhody. 
V domku byl podle očitých svědků velký nepořádek a také kamínka, kterými si žena přitápěla. Na místě byl také nalezen ohořelý propanbutanový vařič.

Podle jednoho ze známých se navíc ženě opakovaně stalo, že usnula se zapálenou cigaretou. To jsou reálné možnosti, které mohly způsobit požár.

Kriminalisté ve spolupráci s hasiči provedli opakované ohledání místa. Ve středu dorazil také speciálně vycvičený pes na vyhledávání akcelerantů hoření. Jak už bylo řečeno, nic zatím nenasvědčuje tomu, že by na smrti invalidní ženy měl kdokoliv další podíl nebo že by žena způsobila požár úmyslně ve snaze spáchat sebevraždu.

NEJTRAGIČTĚJŠÍ POŽÁR – MOCHOV

Požárů s tragickými následky registrujeme na Nymbursku v posledních 10 letech hned několik. Často hoří na ubytovnách. Jeden lidský život si vyžádal požár ubytovny na Ostende v Poděbradech.

Ale nejtragičtějším požárem, kdy v plamenech našli smrt tři ukrajinští dělníci, byl ten v mochovské ubytovně z února 2006. V průběhu dopoledne lehla dvacetimístná ubytovna pro ukrajinské dělníky popelem. Přístupu do budovy až do odpoledne bránil mohutný dým a sálající teplo. Hasiči postupně objevovali jednotlivá těla. Objekt měl jeden hlavní a jeden únikový východ. Právě zamčení obou přístupů zřejmě tehdy způsobilo smrt dělníků. Ohořelé ostatky dvou osob byly nalezeny na mřížích oken, kdy se zřejmě tito lidé marně snažili dostat ven či přivolat pomoc.