Povedlo se vám obhájit vítězství v anketě O nejlepší sportovce Nymburska v kategorii mládežnických týmů. Co tomu říkáte?
Povedlo se nám to obhájit, ale je to hlavně zásluha těch mladejch. Kluků, kterým se podařilo obhájit titul mistrů republiky, a to přineslo v anketě kýžené ovoce. Za vítězství jsme samozřejmě rádi.

Je podle vás těžší vyhrát finále na kurtu nebo třeba v této anketě?
Ono to spolu asi souvisí. Kdybychom neměli úspěchy na kurtu, neměli bychom úspěchy ani v takovýchto anketách. I když tato anketa je velice přínosná, hlavně z hlediska zviditelnění kvůli sponzorům a tak dále.

Vyhráli jste titul mistrů republiky, pak tady mezi mládežnickými týmy. Co je pro vás osobně cennější? Nebo který úspěch si považujete víc?
Já si rozhodně víc považuji toho vítězství na sportovní půdě, protože konkurence v tom loňském roce byla opravdu veliká. My jsme malinko obměnili kádr, neboť  čtyři kluci nám odešli do kategorie dospělých, takže jsme tým museli doplnit zase ze žáků. Mysleli jsme si, že budeme slabší, ale naštěstí to dopadlo dobře a zase jsme vyhráli.

Jaké je vlastně složení vašeho družstva? Jsou to jen kluci ze Stratova a okolí nebo čerpáte hráčský materiál i z jiných míst?
Máme ve Stratově samozřejmě kluky na hostování, bez toho by to nešlo. Na té vesnici tolik lidí dohromady nedáme. Začínali jsme ve Stratově s dvanácti kluky, ještě když byli v žákovském věku. Dneska z toho zůstalo osm stratovských kluků a máme čtyři kluky na hostování – dva jsou z Prahy a dva z Jaroměře.

Jaké jsou tedy vaše cíle do další sezony?
Aby byli všichni kluci zdraví. Protože od toho se odvíjí všechno ostatní. Loni jsme měli trošičku problémy se zraněními, která u nohejbalu přichází poměrně často, kde trpí hlavně kolena a kotníky, takže pokud budou všichni zdraví, tak se pokusíme získat třetí titul a vstoupit do historie nohejbalu.

Mládežnická kategorie je někdy složitá v chování hráčů, v přístupu. Jak je to u vás?
(úsměv) Já myslím, že je to všude stejné. Dorostenci jsou dorostenci, to je nejproblematičtější kategorie, která podle mě v tom sportu je. Když jsem začínal u žáků, tak jsem si myslel, že jsou to malé děti a že nemají rozum, ale ono je to možná v některých chvilkách ještě horší než s těmi malými dětmi. Ale kluci z toho určitě vyrostou, postupně přejdou do kategorie dospělých, kde už bude všechno v pořádku. Ale jinak nemám problém s disciplínou nebo s chováním.

Kdo bude podle vás největším konkurentem v té nadcházející sezoně? Zase to bude Kotlářka Praha?
Můj osobní názor je, že to nebude tento tým. On bude mít ten problém, co my jsme měli loni. Jemu končí čtyři hráči základní sestavy, kteří odcházejí a budou to muset doplnit mladšími hráči. A to si myslím, že nebude taková kvalita, jako měli tito hráči. Takže největším soupeřem pro nás budou asi Semily a Modřice.

Získali jste titul mistra republiky už dvakrát. Získat ho potřetí, to by byla bomba.
Je to sen každého sportovce i trenéra, ale je to sport a když se to nepovede, tak máme vzhledem k věkovému složení družstva ještě další tři roky na to, aby se nám podařilo získat zase nějaký takový úspěch jako  loni a předloni.