„Menší počet závodníků byl ovlivněn strachem z povodní na Nymbursku, které se naštěstí  Ostré nijak nedotkly. Kdo měl odvahu přijet, tak určitě nelitoval," uvedl po závodě pořadatel akce Petr Müller.

Nejdříve se čtyři nejmladší adepti triatlonového sportu statečně poprali s 50 m plavání a 600 m běhu. Pak se na start postavila desítka žáků a absolvovala 200 m plavání, 5 km na horském kole a 2 km běh.

Startovní výstřel hlavního závodu zazněl v 13.10 hodin a následně se v desetivteřinových intervalech vrhali závodníci do jezera, aby v triatlonové časovce ukázali svoje kvality v jednotlivých disciplínách. Trať v délce 600 m plavání, 24 km na kole a 6 km běhu absolvoval nejrychleji Martin Olšan z Hisport teamu, když nečekaně předstihl tradičního vítěze tohoto závodu nestárnoucího Jaroslava Bryndu.  Třetí  místo obsadil Martin Rexa.

„Při bližším porovnání výsledků nejlepších je vidět, že dobrá cyklistika je na tomto závodě jednou z podmínek úspěchu, protože  jízda v balíku, či taktizování zde není možné," řekl Müller.

V ženách těsně zvítězila Michaela Mannová před juniorkami Lenkou Zahradníkovou a Terezou Skuhrovou, která po průměrném plavání a cyklistické části dokázala v závěrečné disciplíně svoji běžeckou kvalitu a výrazně předstihla své soupeřky.