Organizátoři počítají s účastí předních českých týmů a dále zahraničních závodníků, především z Německa, Rakouska, Polska či Slovenska. Pojede se dohromady více než tři tři stovky kilometrů, prize money se vyšplhaly do výše zhruba 100 tisíc korun. Celkového vítěz si vyjede odměnu sedm tisíc a zajímavé je, že stejnou částku vyhraje také vítěz poslední, nejnáročnější etapy na Křivoklátu.

Úvodní páteční časovka na 13 km se jede po trase Slaný (zimní stadion) – Studeněves – Řisuty – Malíkovice a zpět. První závodník se na trať vydá v 17 hodin. Trať časovky bude od 16.30 hodin uzavřena pro veřejnou dopravu.

Druhá „Lidická" etapa o délce 151 km se pak pojede v sobotu 28. května na okruhu Lidice – Hřebeč – Hostouň – Běloky – Makotřasy – Lidice. Závodníci by tento okruh měli absolvovat dvanáctkrát. Start etapy je ve 12 hodin před Obecním úřadem v Lidicích. Po celou dobu závodu bude trať etapy uzavřena pro veřejnou silniční dopravu.

Etapový závod vyvrcholí již tradičně třetí – „Křivoklátskou" etapou, která se pojede v neděli 29. května na trase Křivoklát – Požáry – Nový Dům – Městečko – Křivoklát. Okruh se pojede sedmkrát, ve 2.,4. a 6. okruhu bude na cyklisty čekat vrchařská prémie. Trať etapy bude i tady po celou dobu závodu uzavřena pro veřejnou silniční dopravu.

Letos se opět nejede na Příbramsku, ale místní stáj CK Příbram Fany Gastroservis vyšle do boje kvalitní borce, kteří mají naději na nejlepší umístění – zejména Martina Boubala a Martina Hebíka. V časovce by mohl uspět Róbert Malik, v týmu jsou i Vojtěch Motlitba, Jan a Pavel Stöhrovi, Pavel Gruber a Roman Broniš.

Středočeský kraj budou reprezentovat také Jiří Hudeček z GIANT Trans Brdy Teamu a Vlastimil Krupička z Lokomotivy Nymburk.

Z dalších stájí dorazí třeba táborský ČEZ Cyklo Team s Radomírem Šimůnkem, brněnský Favorit, LAWI Author Cycling Team, Dukla Praha, Whirlpool-Author cycling team, Puskinak.cz a německé KED STEEVENS Berlin, P&S Team Thüringen a Cycling Team Sachsen.

Stále významná sportovní akce se koná za finančního přispění Středočeského kraje, Statutárního města Kladna a Města Slaný.