Oddíl kanoistiky Lokomotiva Nymburk měl svého zástupce, který reprezentoval Českou republiku, a byl jím Ondřej Petr. Kanoista, který obhajoval loňský titul z maďarského Györu. A kategorii masters vyhrál. „Bylo to ještě lepší než loni. Teď jsem tušil, že by to mohlo být dobré, loni jsem vůbec netušil, co mě čeká. A taky jsem se asi trochu posunul," řekl šťastný vítěz Ondřej Petr, který závodí v této kategorii třetím rokem. „Samotný závod od začátku vypadal líp. Pomohla mi i zkušenost z minulého roku. Měl jsem lepší los, prostě jsem si to celkově více užil," smál se sedmatřicetiletý kanoista.

Slova chvály si vyslechl i od svého trenéra a šéfa Josefa Fuksy. „Ondra si vedl znamenitě," byl z prvního místa svého svěřence nadšený předseda Lokomotivy Nymburk Josef Fuksa.

Ondřej Petr to ani letos neměl snadné. Konkurence byla opět obrovská. „Ti nejlepší byli na stratu stejní jako loni. Moji soupeři se trochu vyměnili, ale dá se říct, že konkurence byla celkově větší," řekl čerstvý mistr světa.

V kategorii dospělých startoval také nymburský odchovanec Vojtěch Ruso a spolu s Jakubem Březinou, který se připravuje též v Nymburce obsadili sedmé místo.