V Pískové Lhotě jste založili oddíl pozemního hokeje. Co vás k tomu přimělo?
Děti nás k tomu přivedly. Začínali jsme pod záštitou Pražského klubu Kbely, ale děti chtěly hrát za svůj oddíl,  vesnický.

Kolik máte nyní členů a je to pro vás postačující počet nebo stále další zájemce přijmete?
Momentálně máme dvacet  členů, ale nicméně nábory děláme pořád.

Máte už za sebou nějaké zápasy nebo turnaje? Popřípadě s jakými výsledky nebo úspěchy?
Ano, naše děti odehrály již zápasy pod kbelským týmem a nějaké medaile si přivezly. Nicméně jak jsem již poukázala, děti chtějí hrát za svůj tým ne za pražský.

Máte vůbec kde pozemní hokej hrát nebo se spoléháte na pomoc jiných míst?
Trénujeme přes zimu v sokolovně a na jaře na umělém povrchu v Poděbradech. Zápasy a turnaje se hrají většinou venku. Letos chceme pořádat dva turnaje v Poděbradech a jeden v Praze díky kbelskému sokolu.

Určitě byste si nevystačili jen s dětmi z vaší obce. Odkud hráče máte a jak je sháníte?
Máme hráče z Kostelní Lhoty a Pískové Lhoty a také z Poděbrad. Nábory děláme letákovou formou a s pomocí vedení obce. Na úřadě nám vyhlásí kdy a kde se koná nábor.

Spousta klubů či oddílů se potýká s nedostatkem financí. Jak je tomu u vás? Kdo vás podporuje?
Sháníme si sponzory sami, ale také formou žádostí na Sokol o granty na mládež. Jsme klub který vznikl až letos po Novém roce. Zatím musím říct, že nám hodně pomohly Kbely a svaz pozemního hokeje s hmotnou pomocí. Také nám pomohl pan starosta obce Písková Lhota.

Jaké jsou vaše další představy o působení oddílu?
Teď je pro nás důležité dobře začít. V dubnu nám začíná herní sezona naplno. Doufám, že naše děti do toho půjdou naplno ač teprve začínají. Naše vize je, že v budoucnu se rozroste náš tým trenérů a dětí na počet, který ukáže, že  i vesnické oddíly tady mají co dělat.