Pouze jeden chyběl k tomu, aby slavili vítězství. Toho se nakonec nedočkali. Nohejbalisté Čelákovic v desátém kole extraligy remizovali ve Vsetíně 5:5.

„Neuhráli jsme ani jednu ostrou dvojku a bez toho se nedá pomýšlet na zisk obou bodů," uvedl trenér Doucek.

Po prohraných úvodních dvojkách a první trojce to vypadalo na debakl, ale Spilkova formace byla proti a zatáhla za záchrannou brzdu. Další bod přidal Spilka ve vložené dvojce a stav srovnal Kolenský v singlu. Čelákovicím se dařilo i v odvetných trojkách, které vyhrály a dokonale otočily stav na 3:5.

Pak však prohrály následující dvojky a umožnily soupeři srovnat na 5:5.

„Zápas se nesl ve stejném duchu jako první zápas se Vsetínem. Prohrávali jsme 0:3, pak jsme vedli 5:3. Škoda, že jsme tu jednu dvojku neurvali. Nakonec je remíza spravedlivá. Dnes musím pochválit rozhodčí," řekl po utkání kapitán Čelákovic Flekač.

Čelákovice jsou po deseti kolech z osmi účastníků na pátém místě. Další utkání hrají v sobotu doma. Od 14.30 hostí třetí Karlovy Vary.

Sestava: Kolenský, Kaděra, Flekač, Holas, Kilík, Spilka, Doucek, Šafr.

Béčko dostalo na frak

Zatímco áčko na Moravě dokázalo bodovat, béčko tak úspěšné nebylo. V dalším kole druhé ligy prohrálo na hřišti druhých Chabařovic 6:1. Přesto se udrželo na třetím místě.

Do Chabařovic jely Čelákovice pouze se čtyřmi hráči základní sestavy a třemi hráči „C" týmu. Poslepovaná sestava soupeři výrazný odpor nekladla.
Bodovala pouze dvojice Padělek/Bareš, která vyrovnala průběžný stav na 1:1. V dalších duelech hosté tahali za kratší konec.

„Bohužel Štěpánek, Souček, Holzman jsou zranění, Doucek a Šafr byli na zápase áčka a Choura se též nemohl zápasu zúčastnit. Na zápas jsme odjížděli absolutně bez ambicí na zisk bodů. Soupeře to zřejmě trošku ukolébalo, protože se nedostavila očekávaná větší převaha soupeře. Dalo by se říct, že soupeř vyhrál většinu zápasů jen tím, že udělal méně chyb než my. Chtěl bych tímto poděkovat hráčům „C" týmu, že přijali tuto těžkou roli a v parném dni jeli s námi bojovat na půdu Chabařovic. Vyzdvihl bych určitě Padělka a Bareše, protože to, co předváděli ve dvojicích, byla nádhera a konečně si i Padělek začal věřit ve trojicích a statečně táhl svojí trojici. Doufám, že mu forma vydrží i na závěrečné zápasy po letní pauze a marodům přeji brzké uzdravení," řekl po utkání vedoucí Čelákovic Holzman.

Sestava: Padělek, Bareš, Holzman, Schneider, Vild, Kaděra.

Ženy doma deklasovaly Brno

Ženy Čelákovic mají za sebou dva zápasy ve druhé lize. A vedly si se střídavými úspěchy. Nejprve prohrály na půdě pražských Vršovic 4:6, poté doma rozstřílely Brno 6:0. V tabulce jsou s dvanácti body čtvrté.