Pořadatelům se povedlo zvládnout velice slušně obsazený závod, ve kterém se ve 138 závodech vystřídaly věkové kategorie benjamínků až po veterány.

V závodě dorostenců kanoistů, který se jezdí jako memoriál Míry Šeny, zvítězil závodník Lokomotivy Nymburk Lukáš Bacílek před Otakarem Štursou ze Sezemic a další v pořadí skončil Jonáš Papoušek. Všichni tři závodníci byli odměněni věcnými, velice hodnotnými cenami, které každoročně věnuje pan Miroslav Šena – otec.

Ilustrační foto
Jirák pěl ódy na svůj tým

V závodě C2 muži, který se jede jako memoriál Pepana Semeckého, zvítězili Marek Černý a Dan Drahokoupil, oba Nymburáci, kde Dan závodí v dresu USK Praha. Druzí dojeli bratři Bubancové a na třetím místě opět Nymburáci, tentokrát v dresech Dukly Praha Lukáš Franěk s Adamem Holenkou.

V závodě K1 veteráni – memoriál Bohuslava Kalouse a Jana France – zvítězil závodník Lokomotivy Nymburk Čestmír Pokorný, druhý dojel Merhaut ze Sokola Hradec Králové a na třetím místě Šafra ze Zbraslavi.

„Nymburští závodníci byli velice úspěšní, o čemž se můžete přesvědčit na stránkách www.kanoe.cz kde jsou kompletní výsledky,“ uvedl předseda Lokomotivy Josef Fuksa. 

Sokolský slet, ilustrační foto.
Ochutnávku XVI. všesokolského sletu uvidíte v neděli v Brandýse