Po Hájkově výkonu časomíra ukazovala čas 1:11,51. „Díky tomu jsme se radovali ze zlaté medaile. Michalovi patří velká gratulace," byla nadšená trenérka nymburského oddílu Ivana Řeháková.

Na dvojnásobné trati Hájek dohmátl na nepopulárním čtvrtém místě, na trati 50 m VZ doplaval šestý. „S výkony na 100 m Vz, 100 m Z a 200 m Z nebyl náš plavec příliš spokojen, ale to vůbec nevadí, protože zlatá medaile z mistrovství republiky staršího žactva je obrovským úspěchem a velkým důvodem k radosti," řekla trenérka.

Matyáš Vejtruba si zaplaval disciplíny 200 m VZ, 400 m VZ, 200 m PZ, 100 m M a 100 m VZ. Nejlépe se mu podařilo umístit na 100 metrů VZ, kde skončil patnáctý. „Se svými dalšími výkony byl spokojen, protože dokázal vyplavat několik osobních rekordů," uvedla na adresu plavce Řeháková.

Matyáše Kubáta jsme byli zvyklí na Pohárech desetiletého a jedenáctiletého žactva vídat na stupních vítězů, ale v této sezoně přibyla k Čechám i Morava. „Konkurence je veliká a proto se Kubát musel spokojit se třináctým místem na 200 m Z a s devatenáctým na 100 m Z," dodala Ivana Řeháková.

Exligista David Jarolím v akci.
David Jarolím: Mám radost, že si můžu zahrát zápas