Byly otevřeny rovnou dvě kategorie a to závodní přípravka pro děti od šesti do devíti let a amatérský kroužek pro děti nad deset let. „Oddíl TJ Sokol Badminton Milovice tak chtěl vyhovět i těmto ´starším´ dětem, které projevily velký zájem o trénink badmintonu v místě bydliště, ale vzhledem k jejich věku už nepatří do závodní přípravky," uvedla jedna z trenérek milovického oddílu Olivie Rubášová.

„Milovická sokolovna tak výrazně ožila a troufám si říct, že ´omládla´ nejen dětským nadšením, se kterým naši mladí reprezentanti města trénují základy techniky hry badmintonu, ale také sportem, který se v sokolovně a v Milovicích zabydlel teprve nedávno," řekl Rubášová.

V kategorii závodní přípravky je v současné době přihlášeno jedenáct dětí a v kategorii amatérského kroužku trénuje pod vedením Olivie Rubášové a ostatních členů oddílu dvanáct dětí. Tímto je stav obou kroužků naplněn a nábor nových členů zastaven.

„Tímto zde opět s dovolením vyjadřuji velké díky vedení Sokola a rodičům za podporu dětí i za podporu tak krásného a rychlého sportu, jakým je právě badminton. Také děkuji členům oddílu TJ Sokol Badminton Milovice a především badmintonovému klubu Deltacar Benátky nad Jizerou, kteří s nápadem otevření přípravky v Milovicích přišli a nabídli nám profesionální trenéry pro kvalitní vedení tréninků závodní přípravky," dodala trenérka.