Červená Škoda Felicia střechou zakleslá do stromu vlevo vedle silnice ve směru od Nymburka na Kamenné Zboží. Všechna čtyři kola trčela ve vzduchu. Střecha prakticky neexistovala, místo ní byl 
v autě strom.

Hasiči, záchranáři a policisté se snažili vyprostit z vozu zaklíněnou mladou dívku. Hasiči museli používat hydraulické kleště a další speciální nářadí. V jednu odpoledne přistává na sousedním poli záchranářský vrtulník a dívku se pomalu daří dostat ze zdemolovaného vraku. Je při vědomí, ale evidentně v šoku.

To jsou chvilky po vážné dopravní nehodě, která se stala ve středu před jednou hodinou odpoledne za levotočivou zatáčkou mezi Nymburkem a Kamenným Zbožím. „Pravděpodobnou příčinou nehody je nepřiměřená rychlost. Vozidlo po projetí zatáčky dostalo smyk a skončilo vlevo mimo vozovku, kde došlo ke střetu se stromem," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

Auto řídil jedenadvacetiletý šofér, který utrpěl zhmoždění páteře a byl sanitkou převezen do nymburské nemocnice. Mladou spolujezdkyni po ošetření přenesli na nosítkách do záchranářského vrtulníku, který vzlétl na cestu do nemocnice v Praze Motole. „Dívka utrpěla vážná mnohačetná poranění, byla transportována do motolského traumacentra," uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Podle neoficiálních informací se nejvážnější zranění týkala hrudníku.

Na místě byla pochopitelně zastavena doprava. Tato trasa je nyní mnohem více využívána, neboť slouží jako objížďka kvůli neprůjezdnosti Kostomlat. Doprava byla postupně obnovena, v obou směrech se začalo jezdit kolem 14. hodiny.