Zřejmě nešťastná náhoda, při níž mohl podle zkušeností s dotyčnou osobou hrát svoji roli alkohol.

To jsou první neoficiální závěry v případu utonulého devětačtyřicetiletého muže, kterého objevili náhodní kolemjedoucí v Labi v pondělí po čtvrtě hodině odpoledne pár desítek metrů za nymburským Veslákem směrem na Poděbrady.

Lidé, kteří celou situaci ohlásili, se v prvních okamžicích domnívali, že po Labi pluje pouze batoh. Pod hladinou se však ukrývalo celé tělo. „Tělo bylo ve vodě už nějaký čas. Naposledy měl muž být viděn v sobotu na závodech dračích lodí. Byla nařízena soudní pitva, zatím na jeho těle nebyly objeveny stopy násilí," konstatoval na místě kriminalista Marek Šmíd.

Tedy jednu jizvu nad jeho okem policisté po vytažení 
z Labe objevili. Jenže o jejím původu věděli. Měl ji už nějakou dobu a přišel k ní před pár dny při potyčce u místního nádraží, u níž právě policisté tehdy také zasahovali.

Muž, který v 90. letech žil 
v Městci Králové a vystupoval jako úspěšný podnikatel, měl v poslední době problémy s alkoholem. Údajně se potýkal 
s obrovskými dluhy a krizovou situaci řešil tím nejméně vhodným způsobem. Což bylo znát i na jeho zanedbaném zevnějšku.

Jak už bylo v úvodu řečeno, muž měl na zádech batoh. Což by podle jedné z teorií mohlo nahrávat domněnce, že se ze závodu dračích lodí mohl 
v sobotu večer vydat podél Labe na cestu směrem k Poděbradům. Tu už však nikdy nedošel.

Přesnou příčinu úmrtí určí až zmíněná soudní pitva. Pokud se neprokáže cizí zavinění, bude případ pravděpodobně odložen.