Houkačky hasičských sirén a jejich těžké techniky prořízly prázdninové ticho Nymburka už před půl osmou ranní. Četa vyjížděla k dopravní nehodě, která nakonec uzavřela výjezd z nymburského Zálabí směrem na Kolín až do odpoledne.

Člověk nemusí být specialista na dopravní nehody, aby na místě nehody poznal, co se vlastně stalo. Kamion zůstal stát na silnici s do výšky zdviženou zadní nápravou. Tu vyzdvihl převrácený zapojený přívěs. „Řidič přijížděl z nymburského obchvatu a sjížděl na silnici směrem do Chvalovic. Po levotočivé a následné pravotočivé zatáčce se převrátil přívěs, ze kterého musel být přeložen náklad," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

Řečeno zcela laicky: dvaašedesátiletý řidič nákladního auta Scania vjel do zatáček zřejmě příliš velkou rychlostí a přívěs rozkýval natolik, že jej neudržel na kolech.

Naštěstí se nehoda obešla bez zranění. „Řidič se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní," doplnila Potočná.

Převrácený přívěs zablokoval celou silnici. Ta byla uzavřena od 7.20. Předpokládaný konec uzávěry byl stanoven na 14. hodinu, kdy měl být náklad, který tvořily kovové výztuže nárazníků aut, přeložen na nový kamion a převrácený přívěs postaven hasičským jeřábem zpět na kola.

Silnice byla uzavřena od kruhového objezdu 
v Nymburce u čerpačky Benzina na Zálabí, respektive výjezdu z křižovatky na Kolín. Z druhé strany pak šoféři nemohli sjet 
z obchvatu Nymburka směrem na Chvalovice 
a Kovanice a museli tak do města přes labský most 
u Poděbradky.