Oblíbená anketa Nymburského deníku Miminko roku je ukončena. Do redakce přišlo celkem 220 novinových kuponů a na webu nymbursky.denik.cz dali čtenáři neuvěřitelných 115 697 hlasů.

Přestože se u ankety na webu objevovaly některé velmi vyhraněné názory, nemění to nic na tom, že jde o akci, při které mohou rodiče, příbuzní, kamarádi a známí podpořit nové lidi, kteří přišli na tento svět do příjemného a optimistického prostředí své rodiny. Kdo je hravý a nezávistivý, určitě to pro něj byly příjemně strávené chvilky.

Ze všech miminek, která se v loňském roce nominovala, získalo jen 6 z nich hlasy v obojím hlasování. Ostatní tak byla ze soutěže vyřazena. Na webu byl velký boj mezi Oskarem Jelínkem a Ondřejem Staňkem, kde se počty hlasů dostaly v obou případech nad 35 tisíc hlasů. „Hlasovala celá rodina i kamarádi, dokonce 
i lidé na Moravě," řekl dědeček Ondřeje, Petr Staněk. 
U Caňkářů zabodovali zase nejvíc v novinových kuponech. Eliška Caňkářová získala 132 hlasů. „Na webu jsme hlasovali co to šlo, ale nešlo nám do hlavy, jak hlasy přibývaly ostatním. Říkali jsme si, že jim musí hlasovat celá republika. Ale je to prostě zábavná soutěž a tak jsme to brali," řekl s úsměvem Milan Caňkář, dědeček Elišky. V internetovém hlasování bodovali ale také například Ema Hromádková nebo Áron Kotrč, ale jim nepřišel ani jeden hlas na novinovém kuponu.

Kdo tedy má šanci získat titul Minko roku 2014? Novinové hlasy se v redakci sešly šesti miminkům. Adélce Pospíšilové, Oskaru Jelínkovi, Šimonu Štokovi, Elišce Caňkářové, Ondrovi Staňkovi a Stele Zdobinské. Těchto šest miminek splnilo tedy podmínky hlasování v anketě a mohli jsme jejich pořadí v novinových kuponech sečíst s pořadím na internetu.

V redakci Nymburského deníku se brzy sejdeme se čtyřmi rodinami. Dvakrát se totiž shodují součty pořadí. Máme tedy dvě miminka na 1. až 2. místě a dvě miminka na 3. až 4. místě. Prosíme rodiče Adélky Pospíšilové, Oskara Jelínka, Ondřeje Staňka 
a Elišky Caňkářové, aby se ozvali na tel. 724 787 354 nebo na milena.jinova@denik.cz, abychom se mohli domluvit na termínu předání cen.

Redakce Nymburského deníku pořádala anketu Miminko roku už počtvrté. V loňském roce byl boj mezi rodinami zřejmě největší. Členové rodiny jednoho z vítězů si dokonce dávali v noci budíka, aby mohli každou hodinu hlasovat.

Děkujeme všem hravým, že se do ankety zapojili, a už se těšíme na anketu 2015.