Do konce roku zbývá posledních 14 dnů. Proto není divu, že se města připravují na oslavy příchodu roku 2017.

Radnice už prostřednictvím svých webových nebo facebookových stránek zveřejnily data a místa konání ohňostrojů. Tradiční čas i místo platí pro novoroční ohňostroj v Nymburce. Ten se uskuteční 1. ledna večer, kdy by měl přibližně dvacetiminutový světelný rej ozářit oblohu nad ostrovem. Tradičním ideálním místem pro sledování a neformálním shromaždištěm stovek lidí je křížení ulic Na Fortně a Na Přístavě. Z tohoto místa se dá ohňostroj sledovat přes Labe a paradoxně bude letos nejlepší výhled za poslední léta. A to díky odstranění dvou letitých smutečních vrb, ke kterému došlo na podzim kvůli havarijnímu stavu obou stromů. A to poté, co se při bouřce část jednoho stromu odlomila a zřítila na zem. V současné době jsou na místě zasazené nové vrby, které však pochopitelně nedosahují takových rozměrů a ve výhledu na ohňostroj rozhodně nebudou překážkou. Začátek ohňostroje je naplánován na 18. hodinu.

Jak už bylo řečeno, hned dva ohňostroje chystají v Poděbradech. První silvestrovký začne s prvními vteřinami letošního roku a místem konání bude lázeňská kolonáda. Dá se tedy očekávat, že první minuty roku 2017 bude poblíž květinových hodin opravdu rušno. Už tradičně rachejtle osvětlí páry, přátele a další, kteří si třeba se sklenkou šampusu a prvním polibkem nového roku popřejí všechno dobré.

Druhý poděbradský ohňostroj bude odpálen z městského ostrova, a to 1. ledna od 17 hodin. Část diváků jej určitě bude sledovat ze zámeckého nábřeží u Labe, což je místo jako stvořené pro romantické novoroční chvíle. V Lysé se novoroční ohňostroj uskuteční od 18.30 na louce za zámeckou zdí „U černých vrat". Milovičtí mohou vyrazit 1. ledna v 18 hodin na Hakenův stadion.