VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restaurant Day se málem nevešel do foyeru „Kokosu“

Nymburk - Série akcí Restaurant Day je podle návštěvnosti jedním z nejúspěšnějších počinů v Nymburce.

21.2.2016
SDÍLEJ:

Restaurant Day v nymburském KokosuFoto: Deník/ Miroslav S. Jilemnický

„Tak se půjdeme ještě chvíli někam projít a pak se vrátíme. Třeba ty fronty a masy lidí opadnou," navrhuje žena muži, když vidí zaplněné foyer Obecního domu v neděli krátce po 11. hodině dopoledne. „Nene, to by byla chyba. Těch lidí tady bude tolik do tý doby, dokud to tu všechno nesnědí. Nejsem na Restaurant Day poprvé," oponuje muž 
a hledá místo, kudy se dostat 
k frontě táhnoucí se od stánku s vietnamskými specialitami.

Letošní zimní díl této stále velmi oblíbené akce pořadatelé umístili právě do prostor mezi sály v Obecním domě. Na jednu stranu to bylo šťastné rozhodnutí vzhledem k venkovnímu deštivému počasí. Na stranu druhou bylo od začátku zřejmé, že obrovský zájem lidí o kulinářské dobroty vlastní výroby trochu omezí jejich pohyb a zájemci si často postojí ve frontách.

V nabídce řady stánků se tentokrát objevil například speciálně upravený losos, který byl ovšem během pár minut vyprodán. Podobně jako u nedalekého stánku trhané hovězí v tortille. Voňavé polévky nabízel jak už zmíněný stánek s vietnamskými specialitami, u nějž byly fronty nejdelší a nejvytrvalejší, tak vedlejší stánek Supárna. Skvělá byla například kukuřičná polévka s krevetou.

U stánku, kde už došel losos, autor těchto řádků ochutnal Hovězí po módě s krupicovými nočky a jako „zákusek" pak zvolil u protějšího stánku jemně pečený bůček na jablkách s chlebem a hořčicí. Těžko si představit báječnější nedělní oběd.

Tradičně nechyběly ani stánky s jinde nesehnatelnými sladkostmi a koláči. Mezi nápoji byly k dostání domácí limonády, vybraná vína, ale 
i točené pivo, které slečna 
s úsměvem nabízela hned vedle stánků s bůčkem. Logicky.

Relativně mladá tradice akcí Restaurant Day má evidentně početné skupiny příznivců mezi všemi generacemi. Novinky nabízí i amatérští kulináři, mezi kterými mohou být na jaře i čtenáři tohoto článku. Stačí se ozvat organizátorům a vymyslet pochutinu, kterou by návštěvníci jistě rádi ochutnali.

Autor: Miroslav Jilemnický

21.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Škoda Rapid 136 MTX Cabrio.
AUTOMIX.CZ
49

GALERIE: Skvosty Metalexu. Tato česká firma stavěla skvělá auta, i za socialismu

Ilustrační foto.
AKTUALIZUJEME

Extrémní srážky zasáhly Střední Čechy: nejezdí vlaky mezi Prahou a Berounem

AKTUALIZOVÁNO

Kounicemi se provalila voda s bahnem

Kounice /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Malé inferno v Kounicích. Stačilo 15 minut a po silnici od Poříčan se valila žlutě bahnitá voda z blízkého pole a rozlévala se dál po obci. Lidé odhadovali, že dosahovala až 30 cm. K tomu padaly kroupy velikosti vlašských ořechů.

Do kněžické malotřídky jezdí děti z celé republiky

Kněžice - Malotřídka v Kněžicích je vyhlášená svým přístupem k domácímu vzdělávání. Své dítě sem přihlásilo 55 rodin ze všech koutů celé České republiky.

OBRAZEM: V Poděbradech soutěžili v čepování piva

Poděbrady - Dokonale čisté sklo, správně seřízené zařízení, načepovaný půllitr či třetinka plzeňského s pěnou jako šlehaná smetana, o to šlo v poděbradské restauraci Náš hostinec. 36 nejlepších výčepních ze středních Čech tu soutěžilo o postup do finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2017.

Za gólové dostihy v krajském finále starších přípravek měly Poděbrady 'brambory'

Nymbursko /FOTOGALERIE/ - Útočné pojetí hry mělo jednoznačnou podporu v krajském finále starších přípravek, které v neděli 25. června uspořádal čáslavský fotbalový klub. Rozhodujícím kritériem v základní skupině totiž byl počet vstřelených branek, nikoliv bodový zisk.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies