VYBERTE SI REGION

Restaurant Day se málem nevešel do foyeru „Kokosu“

Nymburk - Série akcí Restaurant Day je podle návštěvnosti jedním z nejúspěšnějších počinů v Nymburce.

21.2.2016
SDÍLEJ:
Fotogalerie
14 fotografií
Restaurant Day v nymburském Kokosu

Restaurant Day v nymburském KokosuFoto: Deník/ Miroslav S. Jilemnický

„Tak se půjdeme ještě chvíli někam projít a pak se vrátíme. Třeba ty fronty a masy lidí opadnou," navrhuje žena muži, když vidí zaplněné foyer Obecního domu v neděli krátce po 11. hodině dopoledne. „Nene, to by byla chyba. Těch lidí tady bude tolik do tý doby, dokud to tu všechno nesnědí. Nejsem na Restaurant Day poprvé," oponuje muž 
a hledá místo, kudy se dostat 
k frontě táhnoucí se od stánku s vietnamskými specialitami.

Letošní zimní díl této stále velmi oblíbené akce pořadatelé umístili právě do prostor mezi sály v Obecním domě. Na jednu stranu to bylo šťastné rozhodnutí vzhledem k venkovnímu deštivému počasí. Na stranu druhou bylo od začátku zřejmé, že obrovský zájem lidí o kulinářské dobroty vlastní výroby trochu omezí jejich pohyb a zájemci si často postojí ve frontách.

V nabídce řady stánků se tentokrát objevil například speciálně upravený losos, který byl ovšem během pár minut vyprodán. Podobně jako u nedalekého stánku trhané hovězí v tortille. Voňavé polévky nabízel jak už zmíněný stánek s vietnamskými specialitami, u nějž byly fronty nejdelší a nejvytrvalejší, tak vedlejší stánek Supárna. Skvělá byla například kukuřičná polévka s krevetou.

U stánku, kde už došel losos, autor těchto řádků ochutnal Hovězí po módě s krupicovými nočky a jako „zákusek" pak zvolil u protějšího stánku jemně pečený bůček na jablkách s chlebem a hořčicí. Těžko si představit báječnější nedělní oběd.

Tradičně nechyběly ani stánky s jinde nesehnatelnými sladkostmi a koláči. Mezi nápoji byly k dostání domácí limonády, vybraná vína, ale 
i točené pivo, které slečna 
s úsměvem nabízela hned vedle stánků s bůčkem. Logicky.

Relativně mladá tradice akcí Restaurant Day má evidentně početné skupiny příznivců mezi všemi generacemi. Novinky nabízí i amatérští kulináři, mezi kterými mohou být na jaře i čtenáři tohoto článku. Stačí se ozvat organizátorům a vymyslet pochutinu, kterou by návštěvníci jistě rádi ochutnali.

Autor: Miroslav Jilemnický

21.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Úhyn ryb na Labi u Nymburka

Kdo otrávil ryby v Labi? Policie ani radnice stále neví

Karel Ruso

Karel Ruso, Sportovec roku 2016, začínal na Tyršáku

Jak být v práci 40 hodin týdně a nezbláznit se

Pracujete často deset hodin denně a přesto stále nestíháte? Pak si potřebujete lépe naplánovat pracovní den a využívat čas efektivněji. Za 40 hodin týdně byste měli pohodlně zvládnout náplň práce, pokud ji děláte správně. Jak na to, radí experti na efektivitu práce.

Miminkem týdne je po velkém boji Eliška

Nymbursko - Největší počet hlasů v anketě Miminko týdne získala Eliška Kadeřábková

Zraněný hasič z Čelákovic není v ohrožení života

Čelákovice - Při čtvrtečním zásahu hasičů v čelákovické škole se zranil jeden člen SDH. Byl transportován vrtulníkem do Prahy

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies