VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restaurant Day se málem nevešel do foyeru „Kokosu“

Nymburk - Série akcí Restaurant Day je podle návštěvnosti jedním z nejúspěšnějších počinů v Nymburce.

21.2.2016
SDÍLEJ:

Restaurant Day v nymburském KokosuFoto: Deník/ Miroslav S. Jilemnický

„Tak se půjdeme ještě chvíli někam projít a pak se vrátíme. Třeba ty fronty a masy lidí opadnou," navrhuje žena muži, když vidí zaplněné foyer Obecního domu v neděli krátce po 11. hodině dopoledne. „Nene, to by byla chyba. Těch lidí tady bude tolik do tý doby, dokud to tu všechno nesnědí. Nejsem na Restaurant Day poprvé," oponuje muž 
a hledá místo, kudy se dostat 
k frontě táhnoucí se od stánku s vietnamskými specialitami.

Letošní zimní díl této stále velmi oblíbené akce pořadatelé umístili právě do prostor mezi sály v Obecním domě. Na jednu stranu to bylo šťastné rozhodnutí vzhledem k venkovnímu deštivému počasí. Na stranu druhou bylo od začátku zřejmé, že obrovský zájem lidí o kulinářské dobroty vlastní výroby trochu omezí jejich pohyb a zájemci si často postojí ve frontách.

V nabídce řady stánků se tentokrát objevil například speciálně upravený losos, který byl ovšem během pár minut vyprodán. Podobně jako u nedalekého stánku trhané hovězí v tortille. Voňavé polévky nabízel jak už zmíněný stánek s vietnamskými specialitami, u nějž byly fronty nejdelší a nejvytrvalejší, tak vedlejší stánek Supárna. Skvělá byla například kukuřičná polévka s krevetou.

U stánku, kde už došel losos, autor těchto řádků ochutnal Hovězí po módě s krupicovými nočky a jako „zákusek" pak zvolil u protějšího stánku jemně pečený bůček na jablkách s chlebem a hořčicí. Těžko si představit báječnější nedělní oběd.

Tradičně nechyběly ani stánky s jinde nesehnatelnými sladkostmi a koláči. Mezi nápoji byly k dostání domácí limonády, vybraná vína, ale 
i točené pivo, které slečna 
s úsměvem nabízela hned vedle stánků s bůčkem. Logicky.

Relativně mladá tradice akcí Restaurant Day má evidentně početné skupiny příznivců mezi všemi generacemi. Novinky nabízí i amatérští kulináři, mezi kterými mohou být na jaře i čtenáři tohoto článku. Stačí se ozvat organizátorům a vymyslet pochutinu, kterou by návštěvníci jistě rádi ochutnali.

Autor: Miroslav Jilemnický

21.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Poděbradské dny poezie tradičně vyvrcholily předáním Křišťálových růží v Divadle Na Kovárně. Na začátku poděbradský starosta Ladislav Langr předal čestnou medaili města slovenské herečce Emílii Vašáryové.
11

Známí herci dostali Křišťálové růže

Smrže, kačenky, májovky. To jsou první houby, které zahajují na Nymbursku  letošní houbařskou sezonu. Houbař Jiří Stránský jich nasbíral plný košík.
3

První houbařské úlovky? Smrže, kačenky i májovky

OBRAZEM: Děti z Peček se seznamovaly s rybařením

Pečky - Ve vodě nežijí jen vodníci, tak se jmenovala akce Středočeského územního rybářského svazu pro děti. Konala se na březích pečeckého rybníku Benešák.

AKTUALIZOVÁNO

Daně Drábové mandát zůstane, rozhodli zastupitelé

Střední Čechy - Má být Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost zároveň krajskou zastupitelkou? Otázka, kterou se na mimořádném jednání zabývali středočeští zastupitelé. Ti rozhodli pro to, mandát Daně Drábové zatím ponechat.

DOTYK.CZ

Většina úvěrových firem jsou predátoři. Exekucím čelilo 843 tisíc lidí

Lidé by si měli dávat pozor nejen na úvěrové společnosti, z nichž je predátorských či lichvářských přes devadesát procent, tvrdí tvůrci Mapy exekucí.

Ztratit se dá cokoliv. Dokonce i zuby

Nymburk - Nejkurióznějším předmětem, který se dostal mezi ztráty a nálezy ve středních Čechách, je zubní protéza. Neznámý senior ji zapomněl v autobusu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies