Jedna z největších a nejočekávanějších letních akcí pod širým nebem 
v Nymburce je tady! Už v sobotu 1. srpna.

Přístavní slavnost i letos uvítá zvučná, a především kvalitní hudební seskupení. Po loňském úspěchu skvělých Tatabojs se tak snaží pořadatelé z Městského kulturního střediska udržet laťku dost vysoko, z čehož budou profitovat zejména návštěvníci. Připomeňme, že i letos je vstup na akci v Parku Pod Hradbami volný.

Ještě než dostanou slovo kapely, bude se v parku cvičit. Od 10 do 12 hodin je v plánu cvičení se Studiem Evy Kupkové. Na programu bude stále oblíbená zumba, ale třeba i latinské tance. Vzhledem k tomu, že meteorologové očekávají hezké letní počasí s teplotou kolem 28 stupňů, dá se předpokládat, že i na dopolední cvičení dorazí řada zájemců.

Když jsme u doprovodných akcí: tradičně se představí 
s ukázkami své činnosti místní hasiči, které budou zájemce vozit člunem po Labi. A děti se mohou těšit na jednu z neoblíbenějších chvilek, kdy se budou moci schovat do obrovské peřiny tvořené z hasičské pěny. Rovněž rodičům s dětmi budou určena představení Petrpaslíkova divadla. Všem pak předvede svoji unikátní Bubble Show známý bublinář Matěj Kodeš. Jeho vystoupení je v plánu mezi 12.30 a 13.30.

První tóny od první kapely by se měly z pódia ozvat zhruba v půl třetí. To nastoupí skupina Narušené spojení. Ta vznikla před třemi lety 
v Brandýse nad Labem a od té doby pilně koncertuje, například s kapelami UDG nebo Volant.

V půl čtvrté by měla nastoupit kapela, jejíž jméno bylo často skloňované zhruba před čtyřmi pěti lety. Skupina Gang Ala Basta nazpívala řadu ostrých rockových hitů. 
O její kvalitě hovoří i fakt, že dělala koncertního předskokana britské legendě Massive Attack.

Pak přijdou na řadu místní rockeři, kteří se zaměřují na převzaté skladby. Ve skupině Infinity lze vystopovat například Otu Kouříka známého 
z metalového Irasu, či klávesistu a skladatele Viktora Szitu. „Spojuje nás obliba melodické, vokální rockové muziky. Hrajeme cover verze zhruba deseti známých světových kapel," říkají sami o sobě. Lepší pozvánka asi zaznít nemůže.

Pak už bude pódium patřit známým jménům. Luboše Pospíšila a jeho 5P snad ani není potřeba představovat. Jeho hity Karin, Srdcerváč či Anděl nad městem jsou obecně známé a jeho hlas nezaměnitelný. O tom, jak to harcovníkovi a stálici české rockové scény zpívá v téměř pětašedesáti letech, se můžeme přesvědčit přibližně v 17.40.

V sedm večer by měla nastoupit stále mladá skupina Artmosphere. „Členové Artmosphere jsou zároveň členy doprovodné kapely TRIK Petra Kotvalda. Hudbu Artmosphere je těžké škatulkovat. Styl se pohybuje na pomezí rocku a popu s art-rockovými prvky," píší v programu pořadatelé.

Hvězdou na závěr bude legenda jménem Blue Effect, která vystupuje už od roku 1968! Kytaristu Radima Hladíka zná snad každý, kdo se 
o hudbu alespoň elementárně zajímá. Pro Nymburáky je přidanou hodnotou fakt, že už řadu let v Blue Effect hraje na kytaru místní muzikant, baskytarista Vojta Říha. Koncert by měl začít ve 20.40 a trvat zhruba hodinu.

Po celou dobu Přístavní slavnosti budou návštěvníkům k dispozici stánky s občerstvením včetně nymburského piva.

PROGRAM:

14.30 – 15.10 Narušené spojení
15.30 – 16.10 Gang Ala Basta
16.35 – 17.15 Infinity
17.40 – 18.30 L. Pospíšil & 5P
19.00 – 20.00 Artmosphere
20.40 – 21.40 Blue Effect