Už se to blíží! Miss Polabí 2014 budeme znát už tuto neděli večer. Missky 
v mladší i starší kategorii budou vyhlášeny v závěru finálového klání, které začíná 
v poděbradském divadle Na Kovárně v 17 hodin.

Pro vítězky jsou i letos připraveny krásné klenoty v čele s korunkou, která je snem každé ze soutěžících dívek. „Originální korunky jsou 
z chirurgické oceli. Připravila je šperkařka Hanka Pavlů. Skleněné komponenty korunek z olovnatého křišťálu vyrobili podle jejího návrhu zruční skláři z poděbradské sklárny Blažek a mimo ně byl jako další materiál použit přírodní brazilský křišťál, hematit a říční perly. Skoro tři desítky se jich spotřebovalo jen na korunku vítězky," říká hlavní organizátorka soutěže Iveta Hodečková.

Klenoty si ještě před oficiální korunovací mohou na vlastní oči prohlédnout ti, kdo se zastaví v Poděbradech. „Korunovační klenoty Miss Polabí, do kterých před několika lety přibyl i briliantový prsten z bílého a žlutého zlata podle výtvarného návrhu Pavla Vodvářky, jsou od pondělí vystaveny naproti radnici v Poděbradech," uvedla Hodečková.

V neděli večer poděbradským divadlem zazní také jméno letošní Miss Press, kterou vybírají čtenáři Nymburského a Kolínského deníku. Dnes naposledy na straně 8 naleznou zájemci kupón 
a fotografie dívek, které se 
o tento titul uchází. Není nic jednoduššího, než kupón vystřihnout a poslat svůj hlas dívce, která vás zaujala, případně ji znáte. Jako poslední platné hlasy zařadíme do soutěže ty odeslané právě dnes, které dorazí do redakce nejpozději v pátek.