Devátý ročník soutěže Miss Polabí vyvrcholil v neděli finálovým večerem v poděbradském divadle Na Kovárně.

V letošním roce se ve starší kategorii dá hovořit dokonce 
o absolutní vítězce. Šestnáctiletá světlovláska Kateřina Buchalová z Peček totiž získala nejen ocenění od odborné poroty a hlavní titul Miss Polabí 2015. Zvítězila i u čtenářů Nymburského deníku, když získala nejvíce hlasovacích kupónů a v internetovém hlasování skončila na druhém místě. Je tedy také majitelkou titulu Miss Press 2015 a nádherných hodinek, které byly hlavní cenou v této kategorii.

Večer už tradičně moderoval zkušený Alexander Hemala, který během více než tříhodinového programu dokázal bavit do posledního místa zaplněné hlediště. „Při pohledu na finalistky letošního ročníku jsem znovu nabyl přesvědčení, že nejkrásnější dívky se opravdu rodí podél toku Labe," řekl v úvodu večera někdejší televizní hlasatel.

V čele odborné poroty letos usedla herečka Naďa Konvalinková. Rozhodování porotců ve starší kategorii bylo poměrně jednoznačné. Sympatická blondýnka z Peček zaujala jak bezprostředním rozhovorem s moderátorem, tak volnou disciplínou, při níž předvedla orientální břišní tanec. Dvě módní přehlídky jen podtrhly, že se skutečně jednalo o nejpůvabnější dívku letošního ročníku.

Na druhém místě skončila 
o rok mladší Simona Dejmková z Velimi, která předvedla rovněž úžasné taneční kreace, ve kterých zdůraznila kouzlo svých dlouhých tmavých vlasů. Druhou vicemiss se stala Kateřina Michlová z Městce Králové, která se prezentovala cvičením mažoretky.

Největší rozruch v sále však bezesporu vyvolala jedna 
z nejmladších účastnic, šestiletá Nikol Pošíková z Poděbrad. Ta se při cvičení po jedné z chyb rozplakala a přes skandovaný potlesk zaplněného hlediště docvičila svoji sestavu v slzách a pláči. Přesto jí dokončila a zcela po právu pak od přítomných diváků získala cenu Miss Sympatie.

Vítězkou mladší kategorie se stala Alžběta Kvapilová 
z Kolína. Titulem první vicemiss se může pochlubit Alžběta Hujerová z Dobřichova 
a druhou vicemiss byla vyhlášena Luisa Klímová z Kutné Hory.

Po slavnostním večeru byla vyčerpaná, ale spokojená hlavní organizátorka Iveta Hodečková z HI Studia. „Jsem s průběhem spokojená. Ale důležitější je, aby si to mysleli i diváci," zdůraznila organizátorka, která už pomalu začne připravovat jubilejní desátý ročník soutěže Miss Polabí.

VÝSLEDKY MISS POLABÍ 2015

STARŠÍ:
Kateřina Buchalová, 16 let, Pečky – Miss Polabí, Miss Press
Simona Dejmková, 15 let, Velim – 1. vicemiss Polabí, Miss Sympatie
Kateřina Michlová, 13 let, Městec Králové – 2. vicemiss Polabí

MLADŠÍ:
Alžběta Kvapilová, Kolín – Miss Polabí
Alžběta Hujerová, Dobřichov – 1. vicemiss Polabí
Luisa Klímová, Kutná Hora – 2. vicemiss Polabí
Nikol Pošíková, Poděbrady – Miss Sympatie