Na Nymbursku jsou tradiční letní kina na vymření. Jedinou stálou scénou letního kina je zámecký park v Lysé nad Labem. Promítá denně od 21 hodin. Letošní sezonu ukončí přibližně za tři týdny. „Návštěvnost, i když promítáme dobrý film, hodně ovlivňuje počasí. Nejméně lidí chodí při dešti a bouřce, ale nižší návštěvnost jsme zaznamenali i při nedávných vedrech,“ uvedl zástupce vedoucího kina Jiří Fuchs. Zatím největší návštěvnost měl film Já, Padouch 3. „Na hodnocení sezony je ale zatím moc brzy,“ doplnil Fuchs.

Bez letních promítání nezůstávají ani v Nymburce a Milovicích. Sem každoročně zajíždí Kinematograf bratří Čadíků. Během letošních čtyř nymburských večerů ale bylo chladno a pršelo, návštěvnost tak byla mizivá. Jak dopadnou Milovice, se teprve ukáže. Kinematograf zde bude promítat od 28 srpna do 1. září. Nabídne Teorii tygra, Řachandu, Všechno nebo nic, Trabantem do posledního dechu a Přízraky.

Projekce pod širým nebem lze navštívit i v dalších okresech. Promítá se v Kolíně u Ztracené uličky, ve Vzdělávacím centrum Na Karmeli v Mladé Boleslavii v parku Na Aušperkuv Mělníce.

Ilustrační foto.
Pátrací akce objevila muže v ohrožení života

Promítání pod širým nebem.Zdroj: Deník

Tipy Deníku
Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku