„Z důvodu konání pouti bude od čtvrtečních 14 hodin uzavřeno náměstí. Zastávky dálkových autobusů budou přemístěny do ulice T. G. Masaryka před firmu Drupol. Zastávky linkových autobusů budou přemístěny do ulice Přemysla Otakara II. ke kostelu,“ informuje radnice cestující. Uzavírka náměstí končí v pondělí 17. července ve 14 hodin.

Dobrou zprávou v souvislosti s konáním pouti je fakt, že i letos se chystají hned dvě pouťové zábavy. V sobotu 15. naplánovali organizátoři pouťovou zábavu večer od 20 hodin v zahradě kulturního domu. Zahraje místní TOMK. V neděli je připravena odpolední zábava, kdy se od 15 hodin na stejném místě představí Lyra club. V případě nepříznivého počasí se obě akce přesunou do sálu kulturního domu.

Ilustrační foto.
V Nymburce se ženy v burkinách nevykoupou

Zámek slaví výročí celé léto

Loučeň – Letošní rok je na loučeňském zámku ve znamení oslav 10 let od jeho otevření veřejnosti. Návštěvníci se mohou těšit na České pohádkové léto, které bude trvat celý srpen. Čekají na ně oblíbené české pohádkové postavy: Rumcajs, který letos slaví 50 let od uvedení v České televizi, Křemílek a Vochomůrka, Víla Amálka, vodník, loupežníci, čarodějnice z Perníkové chaloupky a další oblíbené postavy. Děti se setkají se svými hrdiny, plní postupně soutěžní úkoly a v cíli je čeká odměna. Celou akci připravuje zámek ve spolupráci s dědici Radka Pilaře, autora animované podoby loupežníka Rumcajse, a Galerií Umění dětem.

Ukáží si zkušenosti babiček

Poděbrady – Ekocentrum Huslík připravilo v rámci cyklu Polabskou krajinou a tradicemi našich předků program nazvaný Setkání s přírodou – Přírodní repelent. V úterý 18. července od 17.30 hodin prožijí zájemci v prostorách centra setkání s dary přírody. „Společně budeme vařit, ochutnávat a zkoušet to, co příroda nabízí. Navážeme na zapomenuté zkušenosti našich babiček,“ uvedla za organizátorky Marta Bryndová.

Čtyři týmy se zúčastní mače

Dlouhopolsko – Místní sportovní klub pořádá 22. července od 8.30 hodin už 45. ročník tradičního Memoriálu Jaroslava Zlatníka a Josefa Teslíka. Zúčastní se ho týmy Dlouhopolsko, Hradčany, Sloveč Lužec a Převýšov B. Na turnaji bude hrát každý s každým. Pořadatelé upozorňují, že zápasy budou zkrácené, takže poločas bude trvat 25 minut.

Náměstí Přemyslovců v Nymburce.
V centru Nymburka nepůjde elektřina