Nymburk

Cirkus Berousek, proslavený hlavně drezůrami zvířat, má šapitó v ulici V Kolonii. Diváci mohou zhlédnout program dnes a v sobotu 8. července vždy od 19 hodin.

Nymburk

Léto trochu naruby slibuje městská knihovna. Její celoprázdninový program je zaměřený na zimní radovánky a vše, co k zimě patří. Na malé čtenáře čekají hry, soutěže, kvízy.

Loučeň

Zámek Loučeň slaví až do soboty 8. července 10. narozeniny. Hosty čeká nabitý narozeninový program s krájením dortů, pohádkami, nočními prohlídkami i putováním labyrinty.

Nymburk

Intarzie Jana Maříka vystavuje kaple sv. Jana Nepomuckého. Práce jsou unikátně vytvářeny lékařským skalpelem. Otevřeno je denně 10 16 hodin do 14. července.

Ilustrační foto.
Nymbursko má vodu nejméně na dvacet let

Kersko

Nakreslil jsem slabikář je název výstavy Václava Junka, který ilustroval i Rychlé šípy. Lesní ateliér Kuba, kde se výstava koná, je otevřený kromě pondělí 10 17 hodin do 31. srpna.

Lysá nad Labem

Repliku legionářského vlaku, tzv. Legiovlak, si mohou zájemci zdarma prohlédnout v neděli 9. července od 10 hodin na nádraží v Lysé, a dále denně do 13. července.

Jizbice

Sraz Jizbic se koná v sobotu 8. července. Jizbice u Nymburka přivítají Jizbice u Náchoda na hřišti od 14 hodin. Sportovní odpoledne vystřídá večerní posezení s hudbou a tancem.

Pečky

Podlipanský motoráček jezdí v mikroregionu Podlipansko mezi Pečkami, Kouřimí, Zásmuky a Bečváry každou sobotu a neděli nejen o prázdninách, ale až do 24. září.

Miloš Petera.
Miloš Petera: Musíme řešit, jak vodu udržet v krajině

Mšeno

Na plochodrážním stadionu ve Mšeně se v sobotu 8. července odehraje dvanáctý ročník mistrovství světa mopedů Stadion, které patří mezi veterány. Start je v poledne.

Sedmihorky

Hudební a divadelní festival v Sedmihorkách pokračuje ve čtvrtek 13. července. Na jevišti ve 20 hodin vystoupí tentokrát známý houslista Pavel Šporcl.

Podlázky

Zřícenina hradu Michalovice bude v sobotu 8. července patřit Fešákům. Koncert Tam u nebeských bran (50 let Fešáků s hostem) začíná v 19 hodin. Vystoupí i Míša Tučná.

Přerov nad Labem

Výstava ve skanzenu Tak se žilo před 50 lety aneb To jsme měli a vyhodili aktuálně doplňuje Kroniku 50 let skanzenu. Je otevřena mimo pondělí 9 17 hodin až do 31. října.

Příměstský tábor se jmenoval Jako včely na zahradě.
OBRAZEM: Děti se učily pečovat o včely

Nymburk

Hračky od konce 19. do poloviny 20. století jsou k vidění ve Vlastivědném muzeu. Návrat na pár chvil do dětství je možné si dopřát od úterý do neděle 9 17 hodin až do 17. září.

Český Brod

Vernisáž výstavy autorského uměleckého díla a knížek Jiřího Wintera Neprakty je naplánovaná na úterý 11. července. Začne v 18 hodin v galerii Šatlava.

Nymburk

Originální autorské kresby ilustrátorky a režisérky Galiny Miklínové z knihy a filmu Lichožrouti je možné zhlédnout ve foyer kina Sokol do neděle 9. července od 14 do 20 hodin.

Poděbrady

V Polabském muzeu je výstava fotografií Romana Zuzáka Noční Praha. Působivou atmosféru staropražských zákoutí si lze prohlédnout mimo pondělí 9 17 do 31. srpna.

Ilustrační foto
Městská policie schovala na prázdniny „kešku“